Hoe kan ik me voorbereiden op de laserbehandelingen?

Voordat we gaan starten met de eerste behandeling, krijgt u altijd een intake gesprek. Tijdens dit intake gesprek zullen wij u goed informeren over de behandeling, wat u kunt verwachten en heeft u de ruimte om vragen te stellen over de behandeling. Daarnaast doen we altijd een testpuls. Dit betekent dat we een klein stukje van het gebied gaan behandelen. Op deze manier kunt u ervaren hoe het is om behandeld te worden en kunnen wij zien welke stand van de laser het meest effectief is om de behandeling mee te starten. Vervolgens maken we een afspraak voor de eerste behandeling.

Advies voor de behandeling

Uiteraard zullen wij u ter voorbereiding ook een aantal adviezen meegeven. Bijvoorbeeld hoe ver voor de behandeling waxen en epileren van het te behandelen gebied niet meer gewenst is en wat u nog meer kunt doen om de behandeling zo effectief en prettig mogelijk te maken.

Maak tot 8 weken voor de behandeling geen gebruik van de zonnebank

Tevens raden wij u aan om 6 tot 8 weken voor de behandeling het te behandelen gebied niet bloot te stellen aan veel zonlicht of onder de zonnebank te gaan. Ook het gebruik van zelfbruinende crèmes raden wij af. Hoe lichter uw huid is, hoe meer contrast met uw haartjes die daardoor meer energie opnemen dan uw huid.

Scheer de haartjes af voor de behandeling

Op de dag voor de behandeling vragen wij u om het te behandelen gebied zo glad mogelijk te scheren. Hierdoor gaat de warmte van de laser direct naar de haarwortels wat de behandeling effectiever maakt en minder pijnlijk. De warmte voelt u namelijk het beste op het huidoppervlak en door het scheren trekt de warmte dieper in de huid.

Zorg dat u ontspannen bent

U zult tijdens de behandeling minder pijnprikkels voelen als u uitgerust en ontspannen de behandeling in gaat. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om u te laten ontspannen door u volledig op uw gemak te stellen voor en tijdens de behandeling.

Neem gerust contact met ons op voor meer tips of maak direct een afspraak.

Maak een afspraak