Beenvaatjes, ook wel varices genoemd, zijn kleine zichtbare, maar vaak ook grote, voelbare blauwe en rode aderen die met name bij vrouwen op de benen voorkomen. Vanuit cosmetisch oogpunt zijn ze vaak storend, maar ze kunnen ook klachten geven zoals rusteloze benen, jeuk en tintelingen.

Hoe ontstaan beenvaatjes?

Beenvaatjes ontstaan doordat vaatwanden en vaatkleppen verzwakt zijn en verder uit elkaar staan. Dit zorgt ervoor dat het bloed niet terug omhoog wordt gestuwd, maar blijft staan in de vaten. De vaten gaan uitzetten en dit kan leiden tot zichtbare vaatjes. Oorzaken van het verzwakken van de vaatwanden zijn ouderdom, mindere gezondheid (roken en overgewicht), staand beroep, geslacht en zwangerschap.

Behandeling

Bij Solution Clinic behandelen we met de Nd:YAG 1064 nm laser, eventueel in combinatie met lichttherapie (IPL) gesprongen en oppervlakkige beenvaatjes van 0.1 tot 4.0 mm doorsnede. Door middel van de laser geven we over de hele lengte van het bloedvat pulsen.  Het licht van de laserpulsen wordt geabsorbeerd door de rood/paarsige kleur in de beenvaatjes, waardoor de wanden van de vaten verhit worden en stuk gaan. Het lichaam ruimt deze bloedvaatjes vervolgens zelf op. Ondertussen is er maar minimale verwarming van het omliggende weefsel, waardoor de huid zelf intact blijft. Kijk voor meer informatie onder het kopje beenvaatjes verwijderen.

  • Veilig & effectief
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Hoogwaardige lasers
  • 7 dagen per week open
  • Altijd dezelfde behandelaar
Beenvaatjes

Behandelingen