Acne is een aandoening waarbij de talgklieren in de huid ontstoken raken, wat resulteert in puistjes en pijnlijke zwellingen rondom de talgklieren. Deze huidaandoening begint vaak op jonge leeftijd maar kan aanhouden tot, of ontstaan op latere leeftijd. Acne manifesteert zich voornamelijk in het gezicht, op de borst, rug en schouders, waar zich anatomisch gezien de meeste talgklierfollikels bevinden.

Bij Solution Clinic zetten we IPL in om acne te behandelen. Indien nodig kan dit worden gecombineerd met een peeling en productadvies. Het behandeltraject is gericht op het onder controle krijgen van de acne of om de door acne ontstane schade (zoals pigmentvlekken en/of littekens) aan de huid zoveel mogelijk te herstellen. De keuze van welke behandeling of combinaties van behandelingen zal worden toegepast, is mede afhankelijk van de gradatie van de acne en de hulpvraag. In gezamenlijk overleg tussen de huidtherapeut en de cliënt wordt er een behandelplan opgesteld.

Te verwachten resultaat

Afhankelijk van de gradatie en vorm van de acne is het belangrijk om acne eerst onder controle te krijgen. Dit doen we door de bacterie aan te pakken met IPL of peelings. Daarna kan de behandeling worden gericht op de aanpak van de littekens.

Aantal benodigde behandelingen

Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig met een interval van 1 tot 2 weken. Daarna zal er (indien nodig) een onderhoudstraject plaatsvinden om de acne onder controle te houden.

Vergoeding

Behandeling van acne in het gezicht wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie kun je het beste de website van je zorgverzekeraar raadplegen. In veel gevallen kun je online je polis inzien, waarin staat op welke vergoedingen je recht hebt met je huidige polis. Al onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Voorzorg

Voorafgaand aan een ipl behandeling zal de huidtherapeut een aantal producten verkrijgbaar in de kliniek voorschrijven om de huid voor te bereiden op de laser behandeling. Hier kan ook een voorbereidende peeling aan toegevoegd worden. Dit voortraject zorgt ervoor dat de huid tijdens de laser behandeling hoger behandeld kan worden en dieper de huid in dringt waardoor deze behandeling effectiever is. Dit zal de huidtherapeut met je overleggen en bepalen tijdens het intakegesprek.

Tijdens de behandeling

Op het behandelgebied worden flitsen gezet waarbij de acne bacterie wordt vernietigd. Je zal kleine prikjes voelen gedurende de behandeling. Deze zullen daarna meteen weer wegtrekken.

Nazorg

Na de behandeling kan een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit zal na enkele uren tot een dag verdwijnen. Let erop dat je de eerste dagen na de behandeling de huid voorzichtig behandeld, krab nooit aan de korstjes.

Vrijblijvend intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave alsmede een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze huidspecialistes op een moment dat het u schikt, ook in de avond, op zaterdag en/of zondag.

Gratis intake gesprek

Veelgestelde vragen

Hoe ontstaat een acne litteken?

Als je een ernstige ontsteking hebt gehad, kan dit de huid beschadigd hebben en mogelijk een acne litteken achterlaten. De kans op het ontwikkelen van een litteken is afhankelijk van de ernst van de ontsteking, de locatie (op een bewegende plek kan het litteken uitrekken en opvallender worden), en erfelijkheid. Het kan erfelijk bepaald zijn hoe gevoelig je huid is voor littekenvorming.

Wat te doen tegen acne littekens?

De meest effectieve manier voor het verwijderen van diepe acne littekens is een laserbehandeling. Met fractionele laserbehandeling wordt huidvernieuwing gestimuleerd. Hierdoor zal de huid egaler worden, verbeterd de structuur van de huid en vervagen de littekens.

Wat te doen tegen littekens van puistjes?

Als puistjes rode vlekjes hebben achtergelaten, is het belangrijk dat je een goede huidverzorgingsroutine volgt. Daarnaast kun je overwegen om maandelijks een peeling met AHA of BHA te ondergaan, uitgevoerd door een huidtherapeut. Als dit niet het gewenste effect oplevert, is het ook mogelijk om de littekens te vervagen met een laserbehandeling.

Hoe komt ik van acne littekens af?

Littekens die afkomstig zijn van acne kunnen in het dagelijks leven als een werkelijke hindernis worden ervaren. Met de fractional laserbehandeling heb je een effectieve behandeling tot je beschikking die ervoor zorgt dat de littekens vervagen. Tijdens deze behandeling wordt het beschadigde weefsel gestimuleerd, waardoor gezond weefsel opnieuw ontstaat.

Welke soorten acne littekens zijn er?

- Rolling littekens: deze littekens hebben een oppervlakkige inzakking in de huid en zijn vaak wijder dan 4 tot 5 mm.
- Boxcar littekens: deze littekens hebben een ronde of ovale vorm en hebben scherpe randen. Boxcar littekens kunnen diep of oppervlakkig zijn.
- Icepick littekens: dit zijn puntvormige littekens en liggen vaak dieper in de huid. Het litteken heeft een V vorm, ook wel ice pick (ijspegeltje) genoemd.

Hoe kan men acne littekens voorkomen?

Hoe eerder de ontstekingen worden afgeremd en het genezingsproces wordt versneld, hoe minder de kans is op littekenvorming. Een paar tips om te voorkomen dat acne littekens achterlaat:
- Blijf van de huid af. De belangrijkste tip, maar tegelijkertijd ook het moeilijkste advies. Uitknijpen en openkrabben is de hoofdoorzaak van littekens.
- Bezoek een huidspecialist. Ernstige acne kan behandeld worden. Laat je door een specialist adviseren.
- Kalmeer en verzorg de huid. Gebruik verzorgingsproducten afgestemd op jouw huid om deze huidproblemen te verminderen.

Bij Solution Clinic bieden we een effectieve oplossingen voor het behandelen van acne en bijbehorende littekens. Met onze geavanceerde behandelingen helpen we met de huid te herstellen en je zelfvertrouwen te herwinnen. Wij behandelen acne door middel van lasertherapie, acnetherapie, chemische peelings of een combinatie van deze behandelingen. Lees meer

 

 

  • Veilig & effectief
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Hoogwaardige lasers
  • 7 dagen per week open
  • Altijd dezelfde behandelaar
Review
Avi uit Amstelveen

Hele fijne behandelaar! Ik ben erg blij met de resultaten en mijn partner ook 🙂

25-04-2024
Review
Jaim uit Bussum

Ik ben erg tevreden over mijn ervaring bij Solution clinic Bussum. Ik ben deskundig geholpen door Esmee. Ze stelt je meteen op je gemak en creëert met haar persoonlijke benadering een fijne en ongedwonge sfeer. Jouw doel en tevredenheid wordt 100% voorop gesteld. De behandelkamers zijn netjes en schoon. Al met al een hele professionele huidclinique, top hygiëne en top servic

22-04-2024
Review
Savannah uit Amsterdam

I am doing the laser hair removal treatment with Anas and I already see great results. Everything feels comfortable and professional and I am very excited to see how the end results will look like. Thank you, Anas! 🌞

16-04-2024
Review
JW uit Bussum

Esmee heeft mij top geholpen met drie behandelingen vetbevriezing (kin en buik). Het resultaat is bijzonder goed geworden al zeg ik het zelf. Ik zou hier zeker terug komen indien nodig. Esmee nogmaals dank voor je fijne werkwijze en prettige communicatie!

06-04-2024
Review
Dirkje uit Amsterdam

Anas is een hele aardige en goede behandelaar. Hij laat me heel erg op mijn gemak voelen tijdens de behandeling, en ik ben heel tevreden met het resultaat! Ik zou iedereen Solution Clinics, en Anas aanraden!

03-04-2024
Review
Aruna uit Amsterdam

Anas is a rare real professional. He genuinely cares about his patients and gives good suggestions on how to treat your skin systematically. Would highly highly recommend him for peeling treatments!

 

24-03-2024
Review
Hans uit Blaricum

Uitstekende ervaring in de Clinic waar ik fijn en deskundig geholpen ben door Esmee. Behandeling was een laser behandeling voor het verwijderen van oude (kleinere) tatoeages. Na een grondige intake en beoordeling de vervolgbehandeling gehad met een heel goed resultaat. Een aanrader!

06-03-2024
Review
Diander uit Amsterdam

Goed en vakkundig geholpen door Anas!

20-02-2024
Review
Stela uit Amsterdam

From the moment I stepped foot in the Solution Clinic, I was met with professionalism and great care. I have been fortunate to work with the lovely Tatiana. She carefully assessed if laser treatment was suitable for me and explained how to take care of myself in between sessions. Her careful approach (e.g., explaining each step of the process thoroughly) and attention to detail has made me feel comfortable and relaxed throughout each session and ultimately involved in my laser journey. The treatment has been effective, and I have seen results as early as my second session. I also appreciate the clinic’s cleanliness and convenient location for those reliant on public transportation.

15-02-2024