Acne is een aandoening waarbij de talgklieren in de huid ontsteken. Hierdoor ontstaan puistjes en pijnlijke zwellingen in de huid rond de talgklieren. De huidaandoening begint vaak op jonge leeftijd, maar kan doorgaan tot oudere leeftijd. Deze ontsierende aandoening komt voornamelijk in het gezicht, op de borst, rug en schouders voor. In deze gebieden is anatomisch het grootst aantal talgklierfollikels aanwezig.
Bij Solution Clinic zetten we IPL in om acne te behandelen. Indien nodig kan dit worden gecombineerd met een peeling. Het traject is gericht op het onder controle krijgen van de acne of om de door acne ontstane schade aan de huid zoveel mogelijk te herstellen. De keuze van welke behandeling of combinaties van behandelingen zal worden toegepast, is mede afhankelijk van de gradatie van de acne en de hulpvraag. In gezamenlijk overleg tussen de huidtherapeut en de cliënt wordt er een behandelplan opgesteld.
Te verwachten resultaat
Afhankelijk van de gradatie en vorm van de acne is het belangrijk om acne eerst onder controle te krijgen. Dit doen we door de bacterie aan te pakken met IPL. Daarna kan de behandeling worden gericht op de aanpak van de littekens.
Aantal benodigde behandelingen
Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig met een interval van 1 tot 2 weken. Daarna zal er (indien nodig) een onderhoudstraject plaatsvinden om de acne onder controle te houden.
Vergoeding
Behandeling van acne in het gezicht wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie kunt u het beste terecht op de website van uw zorgverzekeraar. In veel gevallen kunt u online uw polis bekijken, waarin staat op welke vergoedingen u recht heeft met uw huidige polis. Al onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Voorzorg
Indien nodig wordt er eerst een peeling toegepast als voorbehandeling op de lasertherapie. Dit zal de huidtherapeut met u overleggen en bepalen tijdens het intakegesprek. De huid wordt kort gereinigd en er wordt gel aangebracht op de huid.
Tijdens de behandeling
Op het behandelgebied worden flitsen gezet waarbij de acne bacterie wordt vernietigd. U zult kleine prikjes voelen gedurende de behandeling. Deze zullen daarna meteen weer wegtrekken.
Nazorg
Na de behandeling kan een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit zal na enkele uren tot een dag verdwijnen. Let erop dat u de eerste dagen na de behandeling de huid voorzichtig behandeld, krab nooit aan de korstjes.
Vrijblijvend intakegesprek
In een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave alsmede een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze huidspecialistes op een moment dat het u schikt, ook in de avond, op zaterdag en/of zondag.
Gratis intake gesprekVeelgestelde vragen
Hoe ontstaat een acne litteken?
Als u een ernstige ontsteking heeft gehad, kan dit de huid beschadigd hebben en er een acne litteken achterblijven. De kans op een litteken is afhankelijk van de ernst van de ontsteking, de locatie (op een beweeglijke plek kan het litteken uitrekken en zichtbaarder worden) en de erfelijkheid. Het kan erfelijk bepaald zijn hoe gevoelig uw huid is voor littekenvorming.
Wat te doen tegen acne littekens?
De meest effectieve manier voor het verwijderen van diepe acne littekens is een laserbehandeling. Met fractionele laserbehandeling wordt huidvernieuwing gestimuleerd. Hierdoor zal de huid egaler worden, verbeterd de structuur van de huid en vervagen de littekens.
Wat te doen tegen littekens van puistjes?
Als puistjes rode vlekjes hebben achtergelaten, is het belangrijk dat u een goede huidverzorgingsroutine heeft. U kunt ook een maandelijkse peeling met AHA of BHA laten uitvoeren door een huidtherapeut. Mocht dit niet het gewenste effect geven, dan is het mogelijk om de littekens met een laserbehandeling te vervagen.
Hoe komt u van acne littekens af?
Littekens afkomstig van acne kunnen in het dagelijks leven als een echte belemmering worden ervaren. Met de fractional laserbehandeling heeft u een effectieve behandeling die ervoor zorgt dat de littekens vervagen. Met deze behandeling wordt het beschadigde weefsel getriggerd en kan er weer gezond weefsel ontstaan.
Welke soorten acne littekens zijn er?
- Rolling littekens: deze littekens hebben een oppervlakkige inzakking in de huid en zijn vaak wijder dan 4 tot 5 mm.
- Boxcar littekens: deze littekens hebben een ronde of ovale vorm en hebben scherpe randen. Boxcar littekens kunnen diep of oppervlakkig zijn.
- Icepick littekens: dit zijn puntvormige littekens en liggen vaak dieper in de huid. Het litteken heeft een V vorm, ook wel ice pick (ijspegeltje) genoemd.
Hoe kan men acne littekens voorkomen?
Hoe eerder de ontstekingen worden afgeremd en het genezingsproces wordt versneld, hoe minder de kans is op littekenvorming. Een paar tips om te voorkomen dat acne littekens achterlaat:
- Blijf van uw huid af. De belangrijkste tip, maar tegelijkertijd ook het moeilijkste advies. Uitknijpen en openkrabben is de hoofdoorzaak van littekens.
- Bezoek een huidspecialist. Ernstige acne kan behandeld worden. Laat u door een specialist adviseren.
- Kalmeer en verzorg de huid. Gebruik verzorgingsproducten afgestemd op uw huid om deze huidproblemen te verminderen.
Acne is een aandoening waarbij de talgklieren ontsteken waardoor puistjes ontstaan. Wij behandelen acne door middel van lasertherapie, acnetherapie en/of een chemische peeling. Ook een combinatie van deze behandelingen kan dit probleem op een effectieve manier aanpakken. Lees meer
- Veilig & effectief
- Ervaren huidtherapeuten
- Hoogwaardige lasers
- 7 dagen per week open
- Altijd dezelfde behandelaar