Acne is een aandoening waarbij de talgklieren in de huid ontstoken raken, wat resulteert in puistjes en pijnlijke zwellingen rondom de talgklieren. Deze huidaandoening begint vaak op jonge leeftijd maar kan aanhouden tot, of ontstaan op latere leeftijd. Acne manifesteert zich voornamelijk in het gezicht, op de borst, rug en schouders, waar zich anatomisch gezien de meeste talgklierfollikels bevinden.

Bij Solution Clinic zetten we IPL in om acne te behandelen. Indien nodig kan dit worden gecombineerd met een peeling en productadvies. Het behandeltraject is gericht op het onder controle krijgen van de acne of om de door acne ontstane schade (zoals pigmentvlekken en/of littekens) aan de huid zoveel mogelijk te herstellen. De keuze van welke behandeling of combinaties van behandelingen zal worden toegepast, is mede afhankelijk van de gradatie van de acne en de hulpvraag. In gezamenlijk overleg tussen de huidtherapeut en de cliënt wordt er een behandelplan opgesteld.

Te verwachten resultaat

Afhankelijk van de gradatie en vorm van de acne is het belangrijk om acne eerst onder controle te krijgen. Dit doen we door de bacterie aan te pakken met IPL of peelings. Daarna kan de behandeling worden gericht op de aanpak van de littekens.

Aantal benodigde behandelingen

Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig met een interval van 1 tot 2 weken. Daarna zal er (indien nodig) een onderhoudstraject plaatsvinden om de acne onder controle te houden.

Vergoeding

Behandeling van acne in het gezicht wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie kun je het beste de website van je zorgverzekeraar raadplegen. In veel gevallen kun je online je polis inzien, waarin staat op welke vergoedingen je recht hebt met je huidige polis. Al onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Voorzorg

Voorafgaand aan een ipl behandeling zal de huidtherapeut een aantal producten verkrijgbaar in de kliniek voorschrijven om de huid voor te bereiden op de laser behandeling. Hier kan ook een voorbereidende peeling aan toegevoegd worden. Dit voortraject zorgt ervoor dat de huid tijdens de laser behandeling hoger behandeld kan worden en dieper de huid in dringt waardoor deze behandeling effectiever is. Dit zal de huidtherapeut met je overleggen en bepalen tijdens het intakegesprek.

Tijdens de behandeling

Op het behandelgebied worden flitsen gezet waarbij de acne bacterie wordt vernietigd. Je zal kleine prikjes voelen gedurende de behandeling. Deze zullen daarna meteen weer wegtrekken.

Nazorg

Na de behandeling kan een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit zal na enkele uren tot een dag verdwijnen. Let erop dat je de eerste dagen na de behandeling de huid voorzichtig behandeld, krab nooit aan de korstjes.

Vrijblijvend intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave alsmede een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze huidspecialistes op een moment dat het u schikt, ook in de avond, op zaterdag en/of zondag.

Gratis intake gesprek

Veelgestelde vragen

Hoe ontstaat een acne litteken?

Als je een ernstige ontsteking hebt gehad, kan dit de huid beschadigd hebben en mogelijk een acne litteken achterlaten. De kans op het ontwikkelen van een litteken is afhankelijk van de ernst van de ontsteking, de locatie (op een bewegende plek kan het litteken uitrekken en opvallender worden), en erfelijkheid. Het kan erfelijk bepaald zijn hoe gevoelig je huid is voor littekenvorming.

Wat te doen tegen acne littekens?

De meest effectieve manier voor het verwijderen van diepe acne littekens is een laserbehandeling. Met fractionele laserbehandeling wordt huidvernieuwing gestimuleerd. Hierdoor zal de huid egaler worden, verbeterd de structuur van de huid en vervagen de littekens.

Wat te doen tegen littekens van puistjes?

Als puistjes rode vlekjes hebben achtergelaten, is het belangrijk dat je een goede huidverzorgingsroutine volgt. Daarnaast kun je overwegen om maandelijks een peeling met AHA of BHA te ondergaan, uitgevoerd door een huidtherapeut. Als dit niet het gewenste effect oplevert, is het ook mogelijk om de littekens te vervagen met een laserbehandeling.

Hoe komt ik van acne littekens af?

Littekens die afkomstig zijn van acne kunnen in het dagelijks leven als een werkelijke hindernis worden ervaren. Met de fractional laserbehandeling heb je een effectieve behandeling tot je beschikking die ervoor zorgt dat de littekens vervagen. Tijdens deze behandeling wordt het beschadigde weefsel gestimuleerd, waardoor gezond weefsel opnieuw ontstaat.

Welke soorten acne littekens zijn er?

- Rolling littekens: deze littekens hebben een oppervlakkige inzakking in de huid en zijn vaak wijder dan 4 tot 5 mm.
- Boxcar littekens: deze littekens hebben een ronde of ovale vorm en hebben scherpe randen. Boxcar littekens kunnen diep of oppervlakkig zijn.
- Icepick littekens: dit zijn puntvormige littekens en liggen vaak dieper in de huid. Het litteken heeft een V vorm, ook wel ice pick (ijspegeltje) genoemd.

Hoe kan men acne littekens voorkomen?

Hoe eerder de ontstekingen worden afgeremd en het genezingsproces wordt versneld, hoe minder de kans is op littekenvorming. Een paar tips om te voorkomen dat acne littekens achterlaat:
- Blijf van de huid af. De belangrijkste tip, maar tegelijkertijd ook het moeilijkste advies. Uitknijpen en openkrabben is de hoofdoorzaak van littekens.
- Bezoek een huidspecialist. Ernstige acne kan behandeld worden. Laat je door een specialist adviseren.
- Kalmeer en verzorg de huid. Gebruik verzorgingsproducten afgestemd op jouw huid om deze huidproblemen te verminderen.

Bij Solution Clinic bieden we een effectieve oplossingen voor het behandelen van acne en bijbehorende littekens. Met onze geavanceerde behandelingen helpen we met de huid te herstellen en je zelfvertrouwen te herwinnen. Wij behandelen acne door middel van lasertherapie, acnetherapie, chemische peelings of een combinatie van deze behandelingen. Lees meer

 

 

  • Veilig & effectief
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Hoogwaardige lasers
  • 7 dagen per week open
  • Altijd dezelfde behandelaar
Review
Ligia uit Amsterdam

Great experience at the laser clinic.
I had a few appointments with Anas, the laser therapist for removal of facial hiperpigmentations. In 2 appointments everything was perfect and also got some great extra advice.
Highly recommend him as a therapist and this laserclinic in general!

10-11-2023
Review
Agnes uit Amsterdam

Great experience and friendly people! Esmee was professional and very helpful. She always checked to make sure everything was fine. I would definitely recommend this clinic!

07-11-2023
Review
Arj uit Bussum

Hele goede service, altijd stipt op tijd, hoef nooit te wachten en ze nemen goed de tijd voor je. Aardig en professioneel. Ben erg tevreden over het resultaat (laser ontharing).

21-10-2023
Review
Thorv uit Vianen

Ik ben perfect geholpen door de medewerkers van Solution Clinic! Ik had een afspraak gemaakt voor vet bevriezing voor mijn buik. Niks is te gek bij Solution. Ze denken mee met je en zowel in Amsterdam als in Bussum zorgen ze er voor dat je een warm thuis gevoel krijgt als je bij hen binnen komt. Ik ben erg goed geholpen en raad het ook zéér aan om hier eens te gaan kijken! Het jonge team is erg enthousiast en dat is ook wel af te lezen aan alle andere positieve reviews. Het team is erg goed opgeleid en dat zie je ook wel aan de resultaten die ik zelf heb mogen ervaren van de afgelopen maanden. Kortom: een dikke aanrader!

19-10-2023
Review
A uit Almere

Mooie verzorgde kliniek, goed bereikbaar, ruime parkeergelegenheid, en de ruime openingstijden is heel fijn …
Personeel is deskundig, professioneel en ook hoogopgeleid wat heel belangrijk is in deze vak
Esmee is top medewerkster, heel vriendelijk, behulpzaam en professioneel 👍👍👍

17-10-2023
Review
Ola uit Amsterdam

Nowadays its very difficult to find very good salon, but I’m a lucky person, I found it. Its Solution Clinic. WITH ALL MY PLEASURE I CAN RECOMMEND AND TRUST THIS GREAT SALON,BEST QUALITY !I proud of the boss , first of all,she keep the salon so clean and so nice interior, when you enter inside, you feel the warm atmosphere and very very kind staff .The special worker for me is Esmi,she is so great ,responsible and very kind. Her lovely smile and talking make my pain lesser every time .She has so good experience(for such a age ), her boss needs to proud of her!!!
So i recommend this salon to everyone who searches for quality.
Best of the best !

17-10-2023
Review
Donna uit Amsterdam

Ik kom al een paar jaar bij Tatjana en dus bij Solution Clinic. Tatjana is een kundige huidtherapeute met veel ervaring en is prettig in de omgang. De locatie is makkelijk te bereiken zowel met het OV, fiets als auto. Er zijn genoeg parkeerplekken voor de deur. De studio is heel schoon, er wordt hygiënisch gewerkt en het ontharen heeft effect. Ik raad Solution Clinic aan.

15-10-2023
Review
N uit Amsterdam

Ik word altijd vriendelijk ontvangen bij mijn afspraken. Daarnaast wordt er goed rekening gehouden met je wensen en is het personeel zeer kundig. Zo ben ik niet lang geleden teruggekomen van vakantie en dan worden er eerst weer opnieuw testen uitgevoerd of er geen brandplekken ontstaan op je lichaam bij het ontharen. Je wil wel van je haren af, maar je hoeft daarbij niet verbrand worden natuurlijk :). Dat is erg fijn!

14-10-2023
Review
Birgit uit Amsterdam

Solution Clinic is een goede keuze om je te laten ontharen! Ik wordt altijd respectvol en met lieve zorg behandeld, je bent dus in goede handen. De plek is ook erg schoon, wel zo hygiënisch. Makkelijk te bereiken, wel zo praktisch. En natuurlijk effectieve ontharing 🙂 Heel blij mee!

12-10-2023