fbpx

O.a. te zien bij:

Samenwerking VUmc

Solution Clinic heeft een samenwerkingsovereenkomst met het VUmc voor het definitief ontharen van transgenders.

Het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het VU medisch centrum behandelt patiënten met genderdysforie (transgenders). Transgenders voelen dat hun geboortegeslacht niet past bij het geslacht dat zij ervaren en (willen) uiten. Voordat de operatie voor geslacht verandering kan plaatsvinden moeten de gebieden definitief onthaard worden. Door onze jarenlange ervaring met ontharen hebben wij een samenwerkingsverband met het genderteam van het VUmc voor het ontharen van transgenders.

Man-naar-vrouw transgender

Bij de behandeling van een man-naar-vrouw transgender is het nodig dat de beharing van een gedeelte van de genitaliën voor de ingreep definitief verwijderd is. Het gaat om het gedeelte dat gebruikt wordt om vrouwelijke genitaliën te creëren. Beharing die overblijft in de geconstrueerde vagina geeft later veel hinder. Na de operatie is de vagina echter niet meer bereikbaar voor laser- of elektrische epilatie. Daarom wordt het ontharen voor de operatie gedaan.

Vrouw-naar-man transgender

Bij de behandeling van een vrouw-naar-man transgender is het nodig de donorplaats, die gebruikt wordt om een penis en een urinebuis (urethra) te creëren, te ontharen voor de ingreep.

Klik hier voor meer informatie over laser ontharen voor transgenders.

Vergoeding van kosten

Wij werken op verwijzing van het genderteam van het VUmc. Met dit medisch centrum hebben we een contract omtrent de vergoeding voor het ontharen van het genitaal of donor gebied.

De vergoeding voor het ontharen van het gezicht verloopt via de zorgverzekering. Deze vergoeding moet vooraf aangevraagd worden.

  • Veilig & effectief
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Hoogwaardige lasers
  • 7 dagen per week open
  • Altijd dezelfde behandelaar