Kersenwratjes (hemangiomen, seniele angiomen) zijn rode bolletjes op de huid van 1 mm tot 1 cm doorsnede. Ze komen voor op de romp, in het gezicht en in de nek en worden beschouwd als goedaardige huidtumoren. Kersenwratjes zijn volstrekt goedaardig en geven geen klachten. Wel kunnen ze ontsierend zijn op de huid.

Hoe ontstaan kersenwratjes?

Deze bolletjes ontstaan doordat de kleine bloedvaatjes zich op die plek vermeerderen en voller met bloed worden. Officieel zijn het dan ook geen wratjes, maar gaat het om een plaatselijke vermeerdering van bloedvatweefsel in de lederhuid.

Met het toenemen van de leeftijd komen kersenwratjes vaker voor. Ze kunnen al in de tienertijd verschijnen en bijna iedereen boven de veertig jaar heeft er één of meerdere. Bij mannen en vrouwen komen ze even vaak voor. Wel hebben sommige personen een sterke aanleg om kersenwratjes te ontwikkelen.

Behandeling

Bij Solution Clinic behandelen we de kersenwratjes met de M22 laser. Deze unieke laser is beter in staat om vaataandoeningen te behandelen dan andere laserapparatuur en levert prachtige resultaten op. De laserbehandeling is gericht op het verwijderen van haarvaatjes en pakt op die manier vaatafwijkingen aan. De laser maakt gebruik van een laserlichtbundel met een hoge energie, die alleen effect heeft op de te behandelen wratjes en de gezonde huid rondom intact laat. Zie voor meer informatie over de behandeling roodheden verwijderen.

  • Veilig & effectief
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Hoogwaardige lasers
  • 7 dagen per week open
  • Altijd dezelfde behandelaar
Kersenwratjes

Behandelingen