Vet bevriezen wordt de laatste jaren steeds meer ingezet en is een techniek waarbij lokaal vet wordt verwijderd door middel van bevriezing. Het is een operatie-vrij alternatief voor liposuctie. Met als doel om precies op de gewenste plaats vet te bevriezen en daardoor de contouren van het lichaam te verbeteren. Favoriete gebieden die vaak behandeld worden zijn onder andere love handles, de onderbuik, dijen, rug, bovenarmen en onderkin. Na de behandeling kunt u uw dagelijkse werkzaamheden gewoon hervatten. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat bevriezing een veilige en effectieve manier is om vet te reduceren. Om dit proces op gang te kunnen brengen, moeten de vetcellen een temperatuur beneden de 4 graden Celsius bereiken. Dit zal resulteren in afbraak van vetcellen en zichtbare vermindering van vetophopingen. Het is een uiterst geschikte behandeling voor mensen met hardnekkige vetophopingen die er moeilijk afgaan met sporten of diëten.

Te verwachten resultaat na vet bevriezen

De cryolipolyse behandeling is geen oplossing voor zwaar overgewicht of een vervanging voor een gezonde leefstijl. Goede voeding en voldoende beweging kunnen het resultaat juist versterken. Al na 4 weken is de eerste contourverbetering zichtbaar. Het volledige effect van de behandeling ziet u na 90 dagen.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de dikte van het vet. De behandeling kunt u herhalen op het hetzelfde gebied met tussenpozen van 6 tot 8 weken. De gemiddelde cryolipolyse behandeling duurt 40-60 minuten afhankelijk van het gebied dat u wilt laten behandelen. Gemiddeld zijn er per zone 1-3 behandelingen nodig om het optimale resultaat te behalen. Tijdens de behandeling kunt u ontspannen, slapen, lezen of naar muziek luisteren. De therapeut zal ervoor zorgen dat u in een comfortabele houding en verwarmde stoel ligt gedurende de behandeling.

Prijzen

1 zone                                                 €250,-  (actie: nu tijdelijk €175,-)

2 zones                                             €350,-  (actie: nu tijdelijk €250,-)

Pakket van 3 behandelingen     €900,-

Voorzorg

Tijdens een gratis intake gesprek bespreekt de huidtherapeut samen met u uw wensen en verwachtingen. Daarnaast krijgt u meer informatie wat betreft de behandeling, de kosten die wij hanteren en de voor- en nazorg.

Tijdens de behandeling

Voor de start van de behandeling zal de huidtherapeut een aantal foto’s nemen om het te behandelen gebied goed in kaart te brengen. Vervolgens wordt de behandelzone afgetekend, een gelpad op de huid aangebracht en de behandelkop(pen) op de huid aangesloten. Tijdens het begin van de behandeling kunt u tintelingen, een onaangenaam gevoel en kou ervaring. Dit gevoel verdwijnt naarmate het weefsel intens wordt gekoeld. Om ervoor te zorgen dat er geen verplaatsingen plaatsvinden kunnen er nadien kussens worden gebruikt ter ondersteuning van de behandelkoppen.

Nazorg

Na het verwijderen van de behandelkop(pen) wordt het behandelde gebied gemasseerd om de doorbloeding te stimuleren. Nadien kan het behandelgebied een beetje gekneusd en gevoelloos aanvoelen. Dit gevoel kan even aanhouden maar zal elke dag minder worden, na ongeveer 1- 2 weken voelt het weer als vanouds.

Vrijblijvend intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave alsmede een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze huidspecialistes op een moment dat het u schikt, ook in de avond, op zaterdag en/of zondag.

Gratis intake gesprek

Veelgestelde vragen

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse of vet bevriezen is een niet-invasieve behandeltechniek voor plaatselijke reductie van vetcellen door koeling. Het doel is om contouren te verbeteren van het gehele lichaam en de laatste probleemzones van buitenaf aan te pakken, die met sporten en een gezond dieet niet weggaan.

Wat kost vet bevriezen?

Dit is afhankelijk van welk gebied u aan zou willen pakken, wat uw ultieme doel is en het aantal behandelingen dat nodig is. Samen met de huidtherapeut wordt er een behandelplan op maat gemaakt, dat exact op uw lichaam is toegesneden.

Is vet bevriezen permanent?

De vetcellen raken door het bevriezen gekristalliseerd, sterven af en worden vervolgens door het lichaam afgevoerd- en komen niet meer terug. Dat zorgt ervoor dat het resultaat blijvend is.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen voor de cryolipolyse behandeling?

In enkele gevallen kunnen wij u niet behandelen, bijvoorbeeld bij zwangerschap, een extreme gevoeligheid voor kou of een auto-immuunziekte. Voor bepaalde aandoeningen worden speciale richtlijnen gehanteerd en raden wij aan dit altijd eerst met uw arts en onze huidtherapeut te bespreken.

Is cryolipolyse veilig?

De Amerikaanse Food and Drugs (FDA) heeft verklaard dat cryolipolyse veilig is voor het verwijderen van plaatselijk vet. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan zes miljoen behandelingen uitgevoerd en is het een bewezen veilige en effectieve methode om vet te verwijderen.

Is cryolipolyse pijnlijk?

Als de behandeling begint, voelt u dat de huid in het handstuk wordt getrokken. Gedurende de eerste 5 tot 10 minuten, wanneer het koelingsproces in werking treedt, zult u een koude sensatie voelen in het gebied. Het behandelde gebied zal gevoelloos aanvoelen voor de rest van de behandeling. Gedurende10 minuten na de behandeling, wanneer de handstukken zijn verwijderd, kunt u wat pijn voelen.

Heeft cryolipolyse bijwerkingen tot gevolg?

Doordat de kop van het apparaat vacuüm zuigt kan het gevoel ontstaan dat er tijdens de behandeling aan u getrokken en in u geknepen wordt. Hierbij kan een verdoofd of vervelend gevoel worden ervaren. Na de behandeling kunt u tijdelijk last hebben van gevoelloosheid, roodheid, zwelling, blauwe plekken of irritatie.

Kan ik na de behandeling meteen weer aan het werk?

Ja dit is mogelijk. De cryolipolyse behandeling is geen chirurgische ingreep en daarom hoeft u er ook niet van te herstellen. U kunt na de behandeling weer aan het werk of andere werkzaamheden hervatten.

Wanneer zie ik resultaat na een cryolipolyse behandeling?

Contourverbetering kan worden opgemerkt na 6 weken na de behandeling. Het volledige effect is na 90 dagen zichtbaar. Het lichaam is na de behandeling bezig met het afvoeren van dode vetcellen, in die tijd wordt het resultaat alleen maar beter.

Wat gebeurt er als ik na de cryolipolyse behandeling weer aankom?

Als je aankomt, zal het extra vet zich over je lichaam verspreiden en niet alleen in de behandelde zones terechtkomen.

Waar is een cryolipolyse behandeling mogelijk?

Deze behandeling is mogelijk op onze locatie in Bussum (Eslaan 1).

Is vet bevriezen iets voor mij?

De behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De ideale kandidaat is iemand met een goede fysieke conditie maar met plaatselijke vetophopingen op bijvoorbeeld kin, bovenarmen, buik, rug, bh-uitstulpingen, vetophopingen in dijen en flanken en andere geïsoleerde vetzones. Cryolipolyse is geen vervanging voor het verliezen van gewicht. Het is een behandeling om plaatselijk hardnekkig vet kwijt te raken, daar waar een dieet of lichaamsoefeningen niet werken. De behandeling is een alternatief voor liposuctie en heeft als voordeel dat het geen operatie is, waardoor je geen tijd nodig hebt om te herstellen.

Stoort u zich aan overtollig lichaamsvet? Cryolipolyse (ook wel vet bevriezen genoemd) is de oplossing om op een eenvoudige en pijnloze manier definitief van u ongewenste vetcellen af te komen. Lees meer

  • Veilig & effectief
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Hoogwaardige lasers
  • 7 dagen per week open
  • Altijd dezelfde behandelaar
Review
Miriam uit Amsterdam

Telkens goed en prettig geholpen door Whitney! Ben nu (zo goed als) helemaal af van mijn ‘snor en baard’ 😉

17-05-2022
Review
Karishma uit Amstelveen

I am a regular here for laser depilation. Care & professionalism of clinic staff strikes me every time. Happy with the results 😉

06-05-2022
Review
Eelco uit Amsterdam

De intake was super! Ben benieuwd naar het resultaat.

07-04-2022
Review
Cidyra uit Amsterdam

Voor de 5e x mijn ‘snor’ laten laseren! Is bijna weg! Ben zo tevreden!

Fijne, leuke, toegankelijke praktijk. Geholpen door Lotte 😉

30-03-2022
Review
Sanne uit Akersloot

Geweldig geholpen door Tatiana! Heel blij met het resultaat.

21-02-2022
Review
Maki uit Amsterdam

I’m very happy with the result / treatment. People are very nice and kind. I love the positive energy she carries! Thank you!

12-12-2021
Review
Martina uit Amsterdam

Very happy with the results and service. Always friendly & punctual. Thank you, ladies!

21-11-2021
Review
Sandro uit Monnikendam

Ik ben blij dat ik hier gekomen ben. Vanaf de eerste keer prettig ontvangen, op mijn gemak gesteld, goed behandeld. Ivanka heeft alle keren mij er goed door heen geholpen. Hartelijke dank!

07-11-2021
Review
Eline uit Utrecht

Geweldig resultaat en gezellige behandelingen dankzij de service van Ivanka. Heel blij mee!

26-09-2021