Vet bevriezen wordt de laatste jaren steeds meer ingezet en is een techniek waarbij lokaal vet wordt verwijderd door middel van bevriezing. Het is een operatie-vrij alternatief voor liposuctie. Met als doel om precies op de gewenste plaats vet te bevriezen en daardoor de contouren van het lichaam te verbeteren. Favoriete gebieden die vaak behandeld worden zijn onder andere love handles, de onderbuik, dijen, rug, bovenarmen en onderkin. Na de behandeling kan je direct de dagelijkse werkzaamheden hervatten. 

Hoe werkt vet bevriezen?

Het is wetenschappelijk bewezen dat cryolipolyse een veilige en effectieve methode is om vet te verminderen. Om dit proces te starten, dienen de vetcellen een temperatuur onder de 4 graden Celsius te bereiken. Dit leidt tot permanente afbraak van vetcellen en zichtbare vermindering van vetophopingen. Cryolipolyse is bijzonder geschikt voor mensen met hardnekkige vetophopingen die er moeilijk afgaan met sporten of diëten. Wij maken voor onze cryolipolyse behandelingen gebruik van de Clatuu Alpha, momenteel het meest geavanceerde systeem op de markt voor deze behandelingen. Dit apparaat is uitgerust met een grotere behandelkop, waardoor we per plaatsing een groter gebied  behandelen vergeleken met andere machines. Dit kan soms de helft van het aantal benodigde plaatsingen verminderen, waardoor je goedkoper uit bent.

Te verwachten resultaat na vet bevriezen

De cryolipolysebehandeling is geen oplossing voor ernstig overgewicht en mag niet gezien worden als vervanging voor een gezonde leefstijl. Een gebalanceerd voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging kunnen juist bijdragen aan een versterking van het resultaat. Al na 4 weken zijn de eerste verbeteringen in de lichaamscontouren zichtbaar. Het volledige effect van de behandeling wordt zichtbaar na 90 dagen. Per behandeling kan je tot 1 cm in omvang verliezen.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de dikte van het vet. De behandeling kan je herhalen op het hetzelfde gebied met tussenpozen van 6 tot 8 weken. De gemiddelde cryolipolyse behandeling duurt 40-60 minuten afhankelijk van het te behandelen gebied. Gemiddeld zijn er per zone 1 tot 3 behandelingen nodig om het optimale resultaat te behalen. Tijdens de behandeling kan je ontspannen, slapen, lezen of naar muziek luisteren. De therapeut zal ervoor zorgen dat je in een comfortabele houding en verwarmde stoel ligt gedurende de behandeling, om deze zo prettig mogelijk te maken.

 

Prijzen

1 plaatsing                                                    €250,-  (Actie! Nu tijdelijk voor €175,-)

2 plaatsingen                                           €350,-  (Actie! Nu tijdelijk voor €250,-)

Voorzorg

Tijdens een gratis intake gesprek bespreekt je met de huidtherapeut samen met de wensen en verwachtingen. Daarnaast krijg je meer informatie wat betreft de behandeling, de kosten die wij hanteren en de voor- en nazorg.

Tijdens de behandeling

Voor de start van de behandeling zal de huidtherapeut een aantal foto’s nemen om het te behandelen gebied en de beginsituatie goed in kaart te brengen. Vervolgens wordt de behandelzone afgetekend, een gelpad op de huid aangebracht en de behandelkop(pen) op de huid aangesloten. Tijdens het begin van de behandeling kan je tintelingen, een onaangenaam gevoel en kou ervaren. Dit gevoel verdwijnt naarmate het weefsel intens wordt gekoeld. Om ervoor te zorgen dat er geen verplaatsingen plaatsvinden kunnen er kussens worden gebruikt ter ondersteuning van de behandelkoppen.

Nazorg

Na het verwijderen van de behandelkop(pen) wordt het behandelde gebied gemasseerd om de doorbloeding te stimuleren. Ook brengt de huidtherapeut een warme doek aan op het gebied aan op het gebied om het weer op de normale temperatuur te brengen. Nadien kan het behandelgebied een beetje beurs en gevoelloos aanvoelen. Dit gevoel kan even aanhouden maar zal elke dag minder worden, na ongeveer 1- 2 weken voelt het weer als vanouds.

Vrijblijvend intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave alsmede een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze huidspecialistes op een moment dat het u schikt, ook in de avond, op zaterdag en/of zondag.

Gratis intake gesprek

Veelgestelde vragen

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse of vet bevriezen is een niet-invasieve behandeltechniek voor plaatselijke reductie van vetcellen door koeling. Het doel is om contouren te verbeteren van het gehele lichaam en de laatste probleemzones van buitenaf aan te pakken, die met sporten en een gezond dieet niet weggaan.

Wat kost vet bevriezen?

Het totale kostenpakket is afhankelijk van welk gebied je aan zou willen pakken, wat het uiteindelijke doel is en het aantal behandelingen dat hiervoor nodig is. Samen met de huidtherapeut wordt er een behandelplan op maat gemaakt, dat exact op jouw lichaam is afgestemd.

Is vet bevriezen permanent?

Ja, De vetcellen raken door het bevriezen gekristalliseerd, sterven af en worden vervolgens door het lichaam afgevoerd- en komen niet meer terug. Dit zorgt ervoor dat het resultaat blijvend is.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen voor de cryolipolyse behandeling?

In enkele gevallen kunnen wij je niet behandelen, bijvoorbeeld bij zwangerschap of een extreme gevoeligheid voor kou of een auto-immuunziekte. Voor bepaalde aandoeningen worden speciale richtlijnen gehanteerd, wij raden dan aan dit eerst met je arts en onze huidtherapeut te bespreken.

Is cryolipolyse/ vet bevriezen veilig?

De Amerikaanse Food and Drugs (FDA) heeft verklaard dat cryolipolyse veilig is voor het verwijderen van plaatselijk vet. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan zes miljoen behandelingen uitgevoerd en is het een bewezen veilige en effectieve methode om vet te verwijderen. Dit geld voor alle lichaamsdelen.

Is cryolipolyse/ vet bevriezen pijnlijk?

Als de behandeling begint, voel je dat de huid in het handstuk wordt getrokken. Gedurende de eerste 5 tot 10 minuten, wanneer het koelingsproces in werking treedt, zal je een koude sensatie voelen in het gebied. Het behandelde gebied zal gevoelloos aanvoelen voor de rest van de behandeling. Gedurende 10 minuten na de behandeling, wanneer de handstukken zijn verwijderd, kan het gebied wat pijnlijk aanvoelen. Wij hebben verwarmde stoelen zodat je tijdens de behandeling minder kou ervaart.

Heeft cryolipolyse/ vet bevriezen bijwerkingen tot gevolg?

Doordat de kop van het apparaat vacuüm zuigt kan het gevoel ontstaan dat er tijdens de behandeling aan je getrokken en in je geknepen wordt. Hierbij kan een verdoofd of vervelend gevoel worden ervaren. Na de behandeling kan je tijdelijk last hebben van gevoelloosheid, roodheid, zwelling, blauwe plekken of irritatie. Dit trekt binnen 1 tot 2 weken na de behandeling weg en heeft geen blijvende gevolgen.

Kan ik na een cryolipolise behandeling meteen weer aan het werk?

Ja dit is mogelijk. De cryolipolyse behandeling is geen chirurgische ingreep en daarom hoeft je hier ook niet van te herstellen. Je kan na de behandeling weer het werk of andere werkzaamheden hervatten.

Wanneer zie ik resultaat na een cryolipolyse behandeling?

Contourverbetering kan worden opgemerkt vanaf 4 weken na de vet bevries behandeling. Het volledige effect is 90 dagen na de behandeling zichtbaar. Het lichaam is na de behandeling bezig met het afvoeren van dode vetcellen, in die tijd wordt het resultaat alleen maar beter.

Wat gebeurt er als ik na de cryolipolyse (vet bevriezen) behandeling weer aankom?

Aankomen na een cryolipolyse is niet anders dan hiervoor. Als je aankomt, zal het vet zich net als voor de behandeling over je lichaam verspreiden. Er zal dus niet meer vet dan normaal in de behandelde zones terechtkomen.

Waar is een cryolipolyse behandeling mogelijk?

Deze behandeling is mogelijk in zowel Amsterdam (Zwaansvliet 5) als in Bussum (Eslaan 1).

Is vet bevriezen iets voor mij?

De behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De ideale kandidaat is iemand met een goede fysieke conditie maar met plaatselijke vetophopingen op bijvoorbeeld kin, bovenarmen, buik, rug, bh-uitstulpingen, vetophopingen in dijen en flanken en andere geïsoleerde vetzones. Cryolipolyse is geen vervanging voor het verliezen van gewicht. Het is een behandeling om plaatselijk hardnekkig vet kwijt te raken, daar waar een dieet of lichaamsoefeningen niet werkt. De behandeling is een alternatief voor liposuctie en heeft als voordeel dat het geen operatie is, waardoor je geen tijd nodig hebt om te herstellen.

Stoor jij je aan overtollig lichaamsvet? Cryolipolyse (ook wel vet bevriezen genoemd) is dé oplossing om op een eenvoudige en pijnloze manier definitief van ongewenste vetcellen af te komen. Lees meer

  • Veilig & effectief
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Hoogwaardige lasers
  • 7 dagen per week open
  • Altijd dezelfde behandelaar
Review
Ligia uit Amsterdam

Great experience at the laser clinic.
I had a few appointments with Anas, the laser therapist for removal of facial hiperpigmentations. In 2 appointments everything was perfect and also got some great extra advice.
Highly recommend him as a therapist and this laserclinic in general!

10-11-2023
Review
Agnes uit Amsterdam

Great experience and friendly people! Esmee was professional and very helpful. She always checked to make sure everything was fine. I would definitely recommend this clinic!

07-11-2023
Review
Arj uit Bussum

Hele goede service, altijd stipt op tijd, hoef nooit te wachten en ze nemen goed de tijd voor je. Aardig en professioneel. Ben erg tevreden over het resultaat (laser ontharing).

21-10-2023
Review
Thorv uit Vianen

Ik ben perfect geholpen door de medewerkers van Solution Clinic! Ik had een afspraak gemaakt voor vet bevriezing voor mijn buik. Niks is te gek bij Solution. Ze denken mee met je en zowel in Amsterdam als in Bussum zorgen ze er voor dat je een warm thuis gevoel krijgt als je bij hen binnen komt. Ik ben erg goed geholpen en raad het ook zéér aan om hier eens te gaan kijken! Het jonge team is erg enthousiast en dat is ook wel af te lezen aan alle andere positieve reviews. Het team is erg goed opgeleid en dat zie je ook wel aan de resultaten die ik zelf heb mogen ervaren van de afgelopen maanden. Kortom: een dikke aanrader!

19-10-2023
Review
A uit Almere

Mooie verzorgde kliniek, goed bereikbaar, ruime parkeergelegenheid, en de ruime openingstijden is heel fijn …
Personeel is deskundig, professioneel en ook hoogopgeleid wat heel belangrijk is in deze vak
Esmee is top medewerkster, heel vriendelijk, behulpzaam en professioneel 👍👍👍

17-10-2023
Review
Ola uit Amsterdam

Nowadays its very difficult to find very good salon, but I’m a lucky person, I found it. Its Solution Clinic. WITH ALL MY PLEASURE I CAN RECOMMEND AND TRUST THIS GREAT SALON,BEST QUALITY !I proud of the boss , first of all,she keep the salon so clean and so nice interior, when you enter inside, you feel the warm atmosphere and very very kind staff .The special worker for me is Esmi,she is so great ,responsible and very kind. Her lovely smile and talking make my pain lesser every time .She has so good experience(for such a age ), her boss needs to proud of her!!!
So i recommend this salon to everyone who searches for quality.
Best of the best !

17-10-2023
Review
Donna uit Amsterdam

Ik kom al een paar jaar bij Tatjana en dus bij Solution Clinic. Tatjana is een kundige huidtherapeute met veel ervaring en is prettig in de omgang. De locatie is makkelijk te bereiken zowel met het OV, fiets als auto. Er zijn genoeg parkeerplekken voor de deur. De studio is heel schoon, er wordt hygiënisch gewerkt en het ontharen heeft effect. Ik raad Solution Clinic aan.

15-10-2023
Review
N uit Amsterdam

Ik word altijd vriendelijk ontvangen bij mijn afspraken. Daarnaast wordt er goed rekening gehouden met je wensen en is het personeel zeer kundig. Zo ben ik niet lang geleden teruggekomen van vakantie en dan worden er eerst weer opnieuw testen uitgevoerd of er geen brandplekken ontstaan op je lichaam bij het ontharen. Je wil wel van je haren af, maar je hoeft daarbij niet verbrand worden natuurlijk :). Dat is erg fijn!

14-10-2023
Review
Birgit uit Amsterdam

Solution Clinic is een goede keuze om je te laten ontharen! Ik wordt altijd respectvol en met lieve zorg behandeld, je bent dus in goede handen. De plek is ook erg schoon, wel zo hygiënisch. Makkelijk te bereiken, wel zo praktisch. En natuurlijk effectieve ontharing 🙂 Heel blij mee!

12-10-2023