Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag met behulp van een (fruit)zuur verweekt. De peeling veroorzaakt een versnelde celdeling, waardoor de oude huidcellen worden afgestoten en zo ontstaat er een nieuwe huidlaag.

Een peeling verbetert de barrièrefunctie van de huid, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van pigmentcellen en stimuleert elastine en collageen. Vaak wordt een peeling in combinatie met lasertherapie toegepast voor een optimaal resultaat.

Wij werken met verschillende peelings waarbij onderscheid wordt gemaakt in oppervlakkige en diepere peelings. Peelings worden vaak in kuurverband geadviseerd op het beste resultaat te bereiken. Er wordt altijd gestart met een milde peeling in combinatie met thuisgebruik van producten zodat de huid voorbereid is op de peeling. De kuur kan vervolgd worden met diepere peelings en/of een laserbehandeling om zo naar het eindresultaat toe te werken.

Ontdek onze merken: Toskani en Lira

Bij Solution Clinic geloven we in het gebruik van alleen het beste voor jouw huid. Daarom vertrouwen we op de kracht van hoogwaardige peelings van de gerenommeerde merken Toskani en Lira. Met deze beproefde en betrouwbare merken kunnen we je behandeling op maat maken, aangepast aan jouw unieke behoeften. Welke peeling wij bij jou gebruiken is afhankelijk van de indicatie. Dit wordt vooraf besproken tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Wanneer zijn chemische peelings geschikt?

Chemische peelings zijn inzetbaar voor talloze huidproblemen. Heb je last van acne en de daaruit voortvloeiende littekens? Is je huid getekend door pigmentatie problemen en ouderdomsvlekken? Of wil je gewoon die frisse, jeugdige uitstraling terug? Onze chemische peelings kunnen worden ingezet voor:

 • Acne en acne littekens
 • Pigmentatie problemen en ouderdomsvlekken
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Grove poriën
 • Rosacea
 • Huidverjonging en textuurverbetering

Aantal benodigde behandelingen

Afhankelijk van de indicatie zijn er een aantal peelings nodig om een optimaal resultaat te behalen. Omdat de huid na elke peeling zal verbeteren, is het geheel aan jou wanneer je tevreden bent met het resultaat. Uiteraard zullen wij je hierin adviseren en stellen we samen een behandelplan op maat op.

Onze prijzen

Wij begrijpen dat iedereen recht heeft op een stralende huid. Daarom hebben we onze prijzen vriendelijk gehouden:

Oppervlakkige peeling: €100

Middel/ diepe peeling (Jessner of TCA): €125

Nu 20% korting op je eerste peeling

De winter maanden zijn hét moment om te starten met huidverbetering. Daarom ontvang je nu 20% korting op je eerste peeling. Plan een gratis intake in en profiteer van deze korting.

Laten we Beginnen!

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten op weg naar een stralende huid? Maak vandaag nog een afspraak voor een intake bij Solution Clinic en ontdek hoe onze chemische peelings het verschil kunnen maken. Onze deskundige huidspecialisten staan klaar om je te begeleiden naar een huid die zelfvertrouwen uitstraalt.

Voorzorg

Voorafgaand aan elke behandeling krijg je een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Hier wordt de indicatie besproken en maakt de behandelaar een huidscan. Ook zal de huidtherapeut je een aantal producten adviseren, verkrijgbaar in de kliniek, om je huid voor te bereiden op de peeling. Het is belangrijk dat de huid voorafgaand aan de peeling voor een bepaalde tijd niet is blootgesteld aan de zon. Dit kan variëren van een aantal dagen tot een paar weken. Dit is afhankelijk van de diepte van de peeling en zal tijdens de intake besproken worden.

Tijdens de behandeling

De huidtherapeut zal beginnen met het reinigen en voorbereiden van de huid op de peeling. Daarna wordt de peeling op de huid aangebracht. De inwerktijd van de peeling is afhankelijk van de indicatie. Tijdens de peeling kan je de huid wat voelen prikkelen. Ook kan de huid wat opvlammen en rood worden. Na de peeling krijgt de huid een nabehandeling met een herstellende crème en SPF om te kalmeren en te verzachten.

Nazorg

In de dagen na de behandeling kan de huid gaan vervellen. Bij de milde peelings is dit minimaal, bij de wat sterkere peelings is het normaal dat de vervelling wat heviger is. Na een aantal dagen zal dit voorbij zijn. Belangrijk is dat je de huid na de behandeling voorzichtig behandelt en goed beschermd met een SPF factor 30/50. De huid is namelijk kwetsbaar en gevoelig voor de zon. Afhankelijk van de diepte van de peeling kan dit variëren van een aantal dagen tot een paar weken. Tijdens het intake gesprek zal de huidtherapeut dit met je bespreken.

Vrijblijvend intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave alsmede een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze huidspecialistes op een moment dat het u schikt, ook in de avond, op zaterdag en/of zondag.

Gratis intake gesprek

Veelgestelde vragen

Tips voor en na een chemische peeling

6 tips voor en na een chemische peeling:
- Smeer geen producten of make-up op het gezicht voor de peeling.
- Hydrateer de huid na de peeling met koud water.
- Vermijd warmte na de behandeling.
- Vermijd de zon en zonnebank zowel voor als na de behandeling.
- Gebruik dagelijks voor en na de peeling een zonbescherming met minimaal SPF30.
- Drink voor en na de peeling voldoende water voor extra hydratatie.

Wat is een peeling?

Een peeling is het behandelen van de huid met een product wat zorgt voor een exfoliërende werking. De bovenste laag dode huidcellen wordt verwijderd. Het resultaat is een gladde huid met frisse tint. Behandel je littekens, acne, pigmentvlekken, rimpels, rosacea, zonschade en grove poriën. Wij werken met oppervlakkige en diepere peelings waarmee we ene groot scala aan huidproblemen kunnen verhelpen. Peelings worden vaak in kuurverband geadviseerd om het beste resultaat te bereiken.

Wat doet een peeling?

Bij een peeling behandelen we jouw huid door de bovenste huidlaag te verweken en te verwijderen met behulp van (fruit)zuur. Dit stimuleert de celdeling, wat weer leidt tot de regeneratie van een geheel nieuwe huidlaag. Deze vernieuwde laag wordt gevormd terwijl de bovenste, verouderde huidcellen vanzelf worden afgestoten. Onze aanpak begint met een zorgvuldig opgebouwde kuur. We starten met een milde peeling om je huid geleidelijk aan de behandeling te laten wennen en de optimale reactie te verkrijgen. Naarmate de kuur vordert, bouwen we de intensiteit op door over te gaan naar diepere peelings of laserbehandelingen afhankelijk van jouw indicatie. Dit geleidelijke proces zorgt ervoor dat jouw huid zich aanpast en het beste resultaat behaalt.

Hoe is mijn huid na een peeling?

De huid kan na een peeling 7 dagen:
- Rood zien;
- Jeuken;
- Een branderig gevoel geven;
- Wit uitslaan (dit noemen we ook wel frosting);
- Tijdelijk donkerder kleuren;
- Vervellen;
- Korstjes vormen;
- Droog aanvoelen;
- Opzwellen of irriteren;
Dit trekt doorgaans binnen een week na de behandeling weg. - Een trekkerig, gespannen gevoel geven

Peeling gezicht voor en na

Het verschil tussen jouw huid voor en na een peeling is opmerkelijk. Heb je te maken met een huid die niet egaal is, littekens vertoont of verkleuringen heeft? Een kuur van peelings kan voor aanzienlijke verbeteringenzorgen. In de nasleep van de behandeling kunnen er enkele bijwerkingen optreden, zoals tijdelijke roodheid, het mogelijk donkerder worden van pigmentvlekken en lichte schilfering van het gezicht. Wees gerust, dit zijn normale reacties die na enkele dagen afnemen. Na een kort herstelperiode zal je het resultaat van de behandelingen beginnen op te merken. De huid zal zich vernieuwen en verjongen, wat zich zal vertalen in een stralendere, egalere teint en een verminderd aanzicht van onvolkomenheden. Onze peelings zijn ontworpen om geleidelijk te werken en jouw huid de tijd te geven om zich te herstellen en te transformeren. Het uiteindelijke resultaat zal een huid zijn die zichtbaar vitaler en stralender oogt, met minder zichtbare oneffenheden en een verbeterde textuur.

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling is een huidbehandeling waarbij speciale zuren, zoals (fruit)zuren (AHA’s en BHA’s), vitamines en enzymen worden gebruikt om de buitenste huidlaag te verwijderen. De celdeling van de huid wordt gestimuleerd en de huid vernieuwt zichzelf., worden gebruikt om de bovenste laag van de huid voorzichtig te verwijderen. Dit bevordert de vernieuwing van de huid, waardoor een frissere en jonger uitziende huid tevoorschijn komt.

Medische peeling voor en na

Met een medische peeling onderga je een ware metamorfose voor je gezicht. Vóór de medische peeling kan je gezicht er rood uitzien of bedekt zijn met pigmentvlekken of littekens. Door een peeling te ondergaan, worden deze oneffenheden aangepakt. Na de peelingkuur creëert je gezichtshuid nieuwe cellen, waardoor onzuiverheden, kleurverschillen, littekens, fijne lijntjes en zelfs acne aanzienlijk verminderd worden.

Wat is TCA-peeling?

Een TCA-peeling is een type chemische peeling die gebruik maakt van zuren zoals trichloorazijnzuur (TCA) om de huid te exfoliëren en te vernieuwen. Deze peeling gaat in tegenstelling tot fruitzuur peelings dieper de huid in en wordt vaak ingezet om huidproblemen aan te pakken, zoals diepere rimpels, acne littekens, pigmentvlekken en huidverkleuringen. TCA-peelings stimuleren de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen, wat resulteert in een gladdere en egalere huidtextuur. Omdat TCA-peelings krachtiger zijn, is het belangrijk om ze door een ervaren professional te laten uitvoeren en de juiste nazorginstructies te volgen. Onze huidtherapeuten zijn ervaren in het werken met peelings.

Wat doet een peeling met mijn huid?

Een peeling zorgt ervoor dat uw huid er egaler, gezonder en frisser uit gaat zien. Het verwijdert dode huidcellen en oneffenheden worden minder zichtbaar. Een peeling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine die de huid verstevigen. Dus, of je nu huidverkleuringen wilt verminderen, fijne lijntjes wilt aanpakken of gewoon een algeheel verjongende boost wilt geven aan je huid, een peeling kan een krachtig instrument zijn om deze doelen te bereiken. Het is aan te raden om met een professionele huidtherapeut te overleggen om te bepalen welk type peeling het beste past bij jouw huidbehoeften en -doelen.

Is peeling goed voor de huid?

Een peeling is eigenlijk gunstig voor bijna elk huidtype en het is een goed idee om dit regelmatig te overwegen. Hiermee verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de vernieuwing van huidcellen. Naarmate je ouder wordt, verloopt dit vernieuwingsproces trager. Door regelmatig te kiezen voor een peeling, geef je je huid de kans om gezond en fris te blijven. Het is belangrijk om samen met een ervaren huidtherapeut te bespreken welk type peeling het beste past bij jouw unieke huidconditie en doelen. Zo kun je er zeker van zijn dat je de optimale voordelen haalt uit deze verjongende behandeling.

Wat is een enzymatische peeling?

Een enzymatische peeling is een milde en zachte gezichtsbehandeling die geschikt is voor elk huidtype. Bij deze peeling worden actieve enzymen gebruikt om alleen dode huidcellen te verweken. Het belangrijke verschil met behandelingen met zuren is dat levend weefsel nooit wordt aangetast. De enzymen komen meestal van fruit, zoals ananas, pompoen of papaya. Hierdoor krijgt je huid een vernieuwende impuls zonder agressief te zijn voor je levende huidweefsel.

Wat doet een fruitzuurpeeling?

Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) is de verzamelnaam voor verschillende fruitzuren waarmee een peeling gedaan kan worden. Een van de mogelijke fruitzuren is glycolzuur, deze stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Deze methode is effectief bij de behandeling van acné, anti-aging, pigmentvlekken en bij het verbeteren van de vochtbalans van de huid.

Chemische peelings kunnen worden ingezet voor een breed scala aan huidproblemen. Bij Solution Clinic doen wij deze behandeling vaak in combinatie met lasertherapie om een optimaal resultaat te bereiken. Onze behandelingen worden uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten. Lees meer

 • Veilig & effectief
 • Ervaren huidtherapeuten
 • Hoogwaardige lasers
 • 7 dagen per week open
 • Altijd dezelfde behandelaar
Review
Hans uit Blaricum

Uitstekende ervaring in de Clinic waar ik fijn en deskundig geholpen ben door Esmee. Behandeling was een laser behandeling voor het verwijderen van oude (kleinere) tatoeages. Na een grondige intake en beoordeling de vervolgbehandeling gehad met een heel goed resultaat. Een aanrader!

06-03-2024
Review
Diander uit Amsterdam

Goed en vakkundig geholpen door Anas!

20-02-2024
Review
Stela uit Amsterdam

From the moment I stepped foot in the Solution Clinic, I was met with professionalism and great care. I have been fortunate to work with the lovely Tatiana. She carefully assessed if laser treatment was suitable for me and explained how to take care of myself in between sessions. Her careful approach (e.g., explaining each step of the process thoroughly) and attention to detail has made me feel comfortable and relaxed throughout each session and ultimately involved in my laser journey. The treatment has been effective, and I have seen results as early as my second session. I also appreciate the clinic’s cleanliness and convenient location for those reliant on public transportation.

15-02-2024
Review
George uit Amsterdam

Great service. Anas is an excellent therapist and gives a very good level of service. He is precise and careful with his treatment!

07-02-2024
Review
Victor uit Diemen

Anas is very good in his job, is very kind and things along with you. I would defenitally recommend this laser clinic to anyone.

28-01-2024
Review
Judit uit Bussum

I had a treatment here and I’m very happy with it. Kim was friendly and professional, answered all my questions and always made me feel comfortable during the treatments. Overall a very nice experience!

23-01-2024
Review
Dara uit Amsterdam

I started my treatment for hair removal last summer, and it has been a very good experience. Since the beginning Kim has answered all my questions and tried to explain the procedures in detail, always worried that I feel comfortable. So far almost all my hair has fallen and stopped growing.

29-12-2023
Review
Lorena uit Bussum

I have had 2 Laser hair Removal treatments With great results from Esmee at the location Bussum. I am very satisfied with the friendly service, professionalism and hygiene, i would definitely recommend Solution Clinic.

21-12-2023
Review
Gui uit Amsterdam

The clinic is easy to find and offers a variety of laser treatments. Kudos to Anas for also helping me find the right treatment for scars, while being informative, quick and always checking for pain response. Recommend.

18-12-2023