Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag met behulp van een (fruit)zuur verweekt. De peeling veroorzaakt een versnelde celdeling, waardoor de oude huidcellen worden afgestoten en zo ontstaat er een nieuwe huidlaag.

Een peeling verbetert de barrièrefunctie van de huid, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van pigmentcellen en stimuleert elastine en collageen. Vaak wordt een peeling in combinatie met lasertherapie toegepast voor een optimaal resultaat. Een peeling kan worden ingezet bij pigmentvlekken, acne, rosacea, verdikte littekens, chirurgische littekens, acne littekens, grove poriën, fijne lijntjes en rimpels.

Image Skincare heeft verschillende peelings waarbij onderscheid wordt gemaakt in oppervlakkige en diepere peelings. Peelings worden vaak in kuurverband geadviseerd op het beste resultaat te bereiken. Er wordt altijd gestart met een milde peeling (Signature of Ormedic Peel) in combinatie met thuisgebruik van producten zodat de huid voorbereid is op de peeling. De kuur kan vervolgd worden met diepere peelings, afgestemd op het huidprobleem om zo naar het eindresultaat te werken. Een kuur wordt altijd samengesteld met de volgende peelings van Image Skincare:

 • Ormedic Lift

Deze peeling bestaat uit organische ingrediënten die werken op huidbalans, dat maakt deze peeling geschikt voor de (zeer) gevoelige huid.

 • The Signature Face Lift

Doelgerichte vitamine C enzym peel om alle huidtypen inclusief de gevoelige en rode huiden te behandelen.

 • Lightning Lift Peel

Een cocktail van oplichtende middelen om alle vormen van pigmentatie te verminderen.

 • Wrinkle Lift Peel

Ultravernieuwende mix van glycolzuur, gecombineerd met retinol, om het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels zichtbaar te verminderen.

 • Acne Lift Peel

Een blend van AHA’s en BHA’s met ontstekingsremmende ingrediënten voor een effectieve behandeling voor alle gradaties acne.

 • Beta Lift Peel

Deze krachtige enkelvoudige salicylpeeling behandeld snel en effectief de meer ernstige vorm van acne.

 • Jessner

​Deze peeling werkt op basis van salicylzuur, melkzuur en resorcinezuur. Ieder zuur heeft zijn eigen werking in de huid. Resorzinezuur heeft een antibacteriële werking en salicylzuur werkt in op de hoornlaag van de huid. Melkzuur remt en onderdrukt de aanmaak van overtollige pigmentcellen. De combinatie van deze werkzame stoffen hebben een positief effect op ontstekingen en pigmentstoornissen. Daarmee is de peeling uitermate geschikt voor actieve acne, een onzuivere huid en pigmentvlekken. Deze peeling is ook zeer geschikt voor de donkere huid.

Te verwachten resultaat

De huid krijgt na een peelingkuur een andere structuur. De huid wordt egaler, strakker en ziet er gladder uit.

Aantal benodigde behandelingen

Gemiddeld zijn er 6 peelings nodig voor een kuur om een optimaal resultaat te behalen. Omdat uw huid na elke peeling zal verbeteren, is het geheel aan u wanneer u tevreden bent met het resultaat. Uiteraard zullen wij u hierin adviseren en stellen we samen een behandelplan op maat op.

Voorzorg

Allereerst wordt de huid gereinigd en voorbereid op de peeling. Tijdens de peeling zal u, afhankelijk van het level van de peeling, de huid wat voelen prikkelen en deze kan rood worden. Na de peeling krijgt de huid een nabehandeling om te kalmeren en te verzachten.

Tijdens de behandeling

Bij de wat diepere peelings zult u een tinteling of prikkeling ervaren in de huid. De huid kan ook wat gaan opvlammen en warm worden. Wanneer de peeling wordt verwijderd zal dit meteen wegtrekken.

Nazorg

De huid krijgt een nabehandeling met een herstellende crème en SPF. In de dagen na de behandeling zal de huid gaan vervellen. Bij de milde peelings is dit minimaal, bij de wat sterkere peelings is de vervelling ook wat heviger en een normale reactie. Na een aantal dagen zal dit voorbij zijn. Belangrijk is dan ook dat u de huid goed beschermd met een SPF factor 30/50. De huid is namelijk kwetsbaar en dus heel gevoelig voor de zon.

Vrijblijvend intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave alsmede een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze huidspecialistes op een moment dat het u schikt, ook in de avond, op zaterdag en/of zondag.

Gratis intake gesprek

Veelgestelde vragen

Tips voor en na een chemische peeling

6 tips voor en na een chemische peeling:
- Reinig uw gezicht voor de peeling.
- Hydrateer uw huid na de peeling met koud water.
- Vermijd warmte na behandeling.
- Vermijd de zon en zonnebank.
- Gebruik dagelijks voor en na de peeling een zonbescherming met minimaal SPF30.
- Drink voor en na de peeling voldoende water voor extra hydratatie.

Wat is peeling?

Een peeling is het behandelen van de huid met een product wat zorgt voor een exfoliërende werking. De bovenste laag dode huidcellen wordt verwijderd. Het resultaat is een gladde huid met frisse tint. Behandel uw littekens, acne, pigmentvlekken, rimpels, rosacea, zonschade en grove poriën. Image Skincare heeft oppervlakkige en diepere peelings. Peelings worden vaak in kuurverband geadviseerd op het beste resultaat te bereiken.

Wat doet een peeling?

Bij een peeling verweken en verwijderen we de bovenste huidlaag met behulp van (fruit)zuur. Dit stimuleert de celdeling, wat zorgt voor een nieuwe huidlaag. De bovenste, oude huidcellen worden afgestoten. We starten de kuur met een milde peeling en bouwen de behandelingen op naar een diepere peeling.

Hoe is mijn huid na een peeling?

Uw huid kan na een peeling 7 dagen:
- Rood zien;
- Jeuken;
- Een branderig gevoel geven;
- Wit uitslaan (dit noemen we ook wel frosting);
- Tijdelijk donkerder kleuren;
- Vervellen;
- Korstjes vormen;
- Droog aanvoelen;
- Opzwellen of irriteren;
- Een trekkerig, gespannen gevoel geven

Peeling gezicht voor en na

Het verschil van de huid voor en na een peeling is groot. Heeft u last van een oneffen huid, littekenweefsel of verkleuring? Dat kan na een peeling kuur verminderen. De eerste dagen na behandeling kunnen er bijwerkingen als roodheid, verdonkering van pigmentvlekken en schilfering van het gezicht optreden. Na de herstelperiode van de huid wordt het resultaat van de behandelingen zichtbaar.

Wat is een chemische peeling?

Met een chemische peeling maken we de textuur van het gezicht egaler. De huid ziet er weer frisser uit. We gebruiken zuren (AHA’s en BHA’s), vitamines en enzymen om de buitenste huidlaag te verwijderen. De celdeling van de huid wordt gestimuleerd en de huid vernieuwt zichzelf.

Medische peeling voor en na

Met een medische peeling geeft u uw gezicht een metamorfose. Voor de medische peeling kan uw gezicht rood zien of bedekt zijn met pigmentvlekken of littekens. Met een peeling behandelen we de oneffenheden. Na de peeling kuur heeft de huid van uw gezicht nieuwe cellen aangemaakt en kunnen onzuiverheden, kleurverschillen, littekens, fijne lijntjes of acne drastisch verminderen.

Wat is TCA-peeling?

Een TCA-peeling, of Jessner peeling, is een chemische peeling. Met zuren, zoals trichloorazijnzuur (TCA) verminderen we pigmentvlekken, acnelittekens of een onzuivere huid. In tegenstelling tot fruitzuren dringen TCA zuren dieper door in de huid. TCA-peeling laat uw huid versneld afschilferen met een frisse, soepele huid tot gevolg.

Wat doet een peeling met uw huid?

Een peeling zorgt ervoor dat uw huid er egaler, gezonder en frisser uit gaat zien. Het verwijdert dode huidcellen en oneffenheden worden minder zichtbaar. Een peeling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine die de huid verstevigen.

Is peeling goed voor de huid?

Een peeling is voor bijna elk huidtype goed om regelmatig te doen. U verwijderd dode huidcellen en stimuleert de cel vernieuwing. Hoe ouder u wordt, hoe trager het proces van cel vernieuwing verloopt. Door regelmatig een peeling te ondergaan houdt u uw huid gezond en fris. Er zijn verschillende soorten peelings geschikt voor verschillende behandelingsdoeleinden.

Wat is een enzymatische peeling?

Enzymatische peeling is een milde, zachte gezichtsbehandeling geschikt voor elk huidtype. Bij deze peeling verweken actieve enzymen enkel dode huidcellen. Levend weefsel wordt nooit aangetast in tegenstelling tot behandeling met zuren. De enzymen zijn meestal afkomstig van fruit, zoals de ananas, pompoen of papaya.

Wat doet een fruitzuurpeeling?

Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) is de verzamelnaam voor verschillende fruitzuren waarmee een peeling gedaan kan worden. Een van de mogelijke fruitzuren is glycolzuur, deze stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Deze methode is effectief bij de behandeling van acné, anti-aging, pigmentvlekken en bij het verbeteren van de vochtbalans van de huid.

Een peeling kan bij een breed scala van huidproblemen worden ingezet. Vaak wordt een peeling in combinatie met lasertherapie toegepast voor een optimaal resultaat. Lees meer

 • Veilig & effectief
 • Ervaren huidtherapeuten
 • Hoogwaardige lasers
 • 7 dagen per week open
 • Altijd dezelfde behandelaar
Review
Henri uit Amsterdam

Heel prettige locatie en geweldig vriendelijke, prettige behandeling. De methode van ontharen was erg efficiënt en ik ben erg tevreden over het resultaat.

22-03-2023
Review
Masja uit Amstelveen

Fijn en professioneel. Esmee, die mij 9 van de 10 keer behandeld, is een topper. Het resultaat is waanzinnig!

13-01-2023
Review
Chihiro uit Amsterdam

I just finished my last laser hair removal and I’m really happy the result. Especially many thanks to lovely, friendly and professional Esmee!!!!
Her treatment was SUPER!! 🙂

16-12-2022
Review
Maria uit Bussum

Professional and attentive specialists are working in this clinic, especially Esmee. Even though some procedures are not the most pleasant, I always felt very comfortable and safe. And the results are there too!

06-09-2022
Review
Amber uit Assendelft

Zeer tevreden over de vriendelijke en kundige medewerkers. Geen vraag is ze te gek en ze zijn heel geduldig. Ik heb één behandeling achter de rug en ben daarover nu al zeer tevreden (verwijderen sproeten)

05-09-2022
Review
Noel uit Amsterdam

Een super fijne kliniek met professioneel personeel! Ben super tevreden met de resultaten & ik blijf zeker terug komen.

08-08-2022
Review
Miriam uit Amsterdam

Telkens goed en prettig geholpen door Whitney! Ben nu (zo goed als) helemaal af van mijn ‘snor en baard’ 😉

17-05-2022
Review
Karishma uit Amstelveen

I am a regular here for laser depilation. Care & professionalism of clinic staff strikes me every time. Happy with the results 😉

06-05-2022
Review
Eelco uit Amsterdam

De intake was super! Ben benieuwd naar het resultaat.

07-04-2022