Peelings

Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag met behulp van een (fruit)zuur verweekt. De peeling veroorzaakt een versnelde celdeling, waardoor de oude huidcellen worden afgestoten en zo ontstaat er een nieuwe huidlaag.

Een peeling verbetert de barrièrefunctie van de huid, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van pigmentcellen en stimuleert elastine en collageen. Vaak wordt een peeling in combinatie met lasertherapie toegepast voor een optimaal resultaat. Een peeling kan worden ingezet bij pigmentvlekken, acne, rosacea, verdikte littekens, chirurgische littekens, acne littekens, grove poriën, fijne lijntjes en rimpels.

Image Skincare heeft verschillende peelings waarbij onderscheid wordt gemaakt in oppervlakkige en diepere peelings. Peelings worden vaak in kuurverband geadviseerd op het beste resultaat te bereiken. Er wordt altijd gestart met een milde peeling (Signature of Ormedic Peel) in combinatie met thuisgebruik van producten zodat de huid voorbereid is op de peeling. De kuur kan vervolgd worden met diepere peelings, afgestemd op het huidprobleem om zo naar het eindresultaat te werken. Een kuur wordt altijd samengesteld met de volgende peelings van Image Skincare:

 • Ormedic Lift

Deze peeling bestaat uit organische ingrediënten die werken op huidbalans, dat maakt deze peeling geschikt voor de (zeer) gevoelige huid.

 • The Signature Face Lift

Doelgerichte vitamine C enzym peel om alle huidtypen inclusief de gevoelige en rode huiden te behandelen.

 • Lightning Lift Peel

Een cocktail van oplichtende middelen om alle vormen van pigmentatie te verminderen.

 • Wrinkle Lift Peel

Ultravernieuwende mix van glycolzuur, gecombineerd met retinol, om het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels zichtbaar te verminderen.

 • Acne Lift Peel

Een blend van AHA’s en BHA’s met ontstekingsremmende ingrediënten voor een effectieve behandeling voor alle gradaties acne.

 • Beta Lift Peel

Deze krachtige enkelvoudige salicylpeeling behandeld snel en effectief de meer ernstige vorm van acne.

 • Jessner

​Deze peeling werkt op basis van salicylzuur, melkzuur en resorcinezuur. Ieder zuur heeft zijn eigen werking in de huid. Resorzinezuur heeft een antibacteriële werking en salicylzuur werkt in op de hoornlaag van de huid. Melkzuur remt en onderdrukt de aanmaak van overtollige pigmentcellen. De combinatie van deze werkzame stoffen hebben een positief effect op ontstekingen en pigmentstoornissen. Daarmee is de peeling uitermate geschikt voor actieve acne, een onzuivere huid en pigmentvlekken. Deze peeling is ook zeer geschikt voor de donkere huid.

Te verwachten resultaat

De huid krijgt na een peelingkuur een andere structuur. De huid wordt egaler, strakker en ziet er gladder uit.

Aantal benodigde behandelingen

Gemiddeld zijn er 6 peelings nodig voor een kuur om een optimaal resultaat te behalen. Omdat uw huid na elke peeling zal verbeteren, is het geheel aan u wanneer u tevreden bent met het resultaat. Uiteraard zullen wij u hierin adviseren en stellen we samen een behandelplan op maat op.

Voorzorg

Allereerst wordt de huid gereinigd en voorbereid op de peeling. Tijdens de peeling zal u, afhankelijk van het level van de peeling, de huid wat voelen prikkelen en deze kan rood worden. Na de peeling krijgt de huid een nabehandeling om te kalmeren en te verzachten.

Tijdens de behandeling

Bij de wat diepere peelings zult u een tinteling of prikkeling ervaren in de huid. De huid kan ook wat gaan opvlammen en warm worden. Wanneer de peeling wordt verwijderd zal dit meteen wegtrekken.

Nazorg

De huid krijgt een nabehandeling met een herstellende crème en SPF. In de dagen na de behandeling zal de huid gaan vervellen. Bij de milde peelings is dit minimaal, bij de wat sterkere peelings is de vervelling ook wat heviger en een normale reactie. Na een aantal dagen zal dit voorbij zijn. Belangrijk is dan ook dat u de huid goed beschermd met een SPF factor 30/50. De huid is namelijk kwetsbaar en dus heel gevoelig voor de zon.

Vrijblijvend intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave alsmede een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze huidspecialistes op een moment dat het u schikt, ook in de avond, op zaterdag en/of zondag.

Gratis intake gesprek

Een peeling kan bij een breed scala van huidproblemen worden ingezet. Vaak wordt een peeling in combinatie met lasertherapie toegepast voor een optimaal resultaat. Lees meer

 • Veilig & effectief
 • Ervaren huidtherapeuten
 • Hoogwaardige lasers
 • 7 dagen per week open
 • Altijd dezelfde behandelaar
Review
Charlotte uit Amstelveen

Whitney heeft een hele mooie manier van werken; vriendelijk, rustig & zeer professioneel. Ik ben heel blij de deur uit gegaan!

08-07-2021
Review
Anoniem uit Boskoop

Super goed en professioneel geholpen door Tatiana.

29-06-2021
Review
Nasr uit Amsterdam

Alweer een hele fijne behandeling bij Ivanka!

06-06-2021
Review
Kim uit Amsterdam

Super fijn resultaat & fijne behandeling. Zeker een aanrader!

30-05-2021
Review
Jara uit Amstelveen

Hele fijne behandeling en hele goede zorg 😉

09-05-2021
Review
Pasquale uit Amsterdam

Always friendly service and very happy with the treatment!

25-04-2021
Review
Denise uit Assendelft

Sinds vorige maand ben ik in behandeling bij de Solution Clinic. Ik heb al ruim 7 jaar last van roodheid in mijn gezicht, wat de afgelopen jaren verergerde. Ik ben hiervoor al bij verschillende artsen en specialisten geweest. Echter niets hielp. Bij de eerste afspraak werd er een huidscan gemaakt en was de roodheid duidelijk zichtbaar. Gezichtsreinigers, dag en nachtcrème, serum en maskers werd als behandeling aangeraden. Dit werd speciaal gericht op mijn type huid. Na 4 weken was de roodheid al veel afgenomen, dit was ook te zien aan de huidscan die bij deze afspraak werd gemaakt. Tatiana heeft mij heel erg geholpen. Zij is vriendelijk, luistert goed naar wat je problemen zijn en zoekt naar de beste oplossing voor jou als klant. Ik kan iedereen aanraden om bij de Solution Clinic langs te gaan voor problemen met je huid.

08-04-2021
Review
Janet uit Drachten

Vorige week een laserbehandeling gehad voor mijn couperose door huidtherapeute Mariska bij Solution Clinic Bussum. Superfijn! Van te voren heeft ze mij alles heel duidelijk uitgelegd en mij op mijn gemak gesteld. Ze werkte uiterst deskundig en legde steeds goed uit wat ze ging doen. Het resultaat was prachtig! Alle zichtbare bloedvaatjes in mijn gezicht zijn weg! Ik ben er heel blij mee! Dankjewel!

23-03-2021
Review
Wilfred uit Utrecht

Het bezoek aan Solution Clinic Bussum heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij de huidtherapeut en waardeer haar oprechte intentie om mij zo goed mogelijk te helpen. Ik kom hier zeker vaker!

17-03-2021