Peelings

Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag met behulp van een (fruit)zuur verweekt. De peeling veroorzaakt een versnelde celdeling, waardoor de oude huidcellen worden afgestoten en zo ontstaat er een nieuwe huidlaag.

Een peeling verbetert de barrièrefunctie van de huid, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van pigmentcellen en stimuleert elastine en collageen. Vaak wordt een peeling in combinatie met lasertherapie toegepast voor een optimaal resultaat. Een peeling kan worden ingezet bij pigmentvlekken, acne, rosacea, verdikte littekens, chirurgische littekens, acne littekens, grove poriën, fijne lijntjes en rimpels.

Image Skincare heeft verschillende peelings waarbij onderscheid wordt gemaakt in oppervlakkige en diepere peelings. Peelings worden vaak in kuurverband geadviseerd op het beste resultaat te bereiken. Er wordt altijd gestart met een milde peeling (Signature of Ormedic Peel) in combinatie met thuisgebruik van producten zodat de huid voorbereid is op de peeling. De kuur kan vervolgd worden met diepere peelings, afgestemd op het huidprobleem om zo naar het eindresultaat te werken. Een kuur wordt altijd samengesteld met de volgende peelings van Image Skincare:

 • Ormedic Lift

Deze peeling bestaat uit organische ingrediënten die werken op huidbalans, dat maakt deze peeling geschikt voor de (zeer) gevoelige huid.

 • The Signature Face Lift

Doelgerichte vitamine C enzym peel om alle huidtypen inclusief de gevoelige en rode huiden te behandelen.

 • Lightning Lift Peel

Een cocktail van oplichtende middelen om alle vormen van pigmentatie te verminderen.

 • Wrinkle Lift Peel

Ultravernieuwende mix van glycolzuur, gecombineerd met retinol, om het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels zichtbaar te verminderen.

 • Acne Lift Peel

Een blend van AHA’s en BHA’s met ontstekingsremmende ingrediënten voor een effectieve behandeling voor alle gradaties acne.

 • Beta Lift Peel

Deze krachtige enkelvoudige salicylpeeling behandeld snel en effectief de meer ernstige vorm van acne.

 • Jessner

​Deze peeling werkt op basis van salicylzuur, melkzuur en resorcinezuur. Ieder zuur heeft zijn eigen werking in de huid. Resorzinezuur heeft een antibacteriële werking en salicylzuur werkt in op de hoornlaag van de huid. Melkzuur remt en onderdrukt de aanmaak van overtollige pigmentcellen. De combinatie van deze werkzame stoffen hebben een positief effect op ontstekingen en pigmentstoornissen. Daarmee is de peeling uitermate geschikt voor actieve acne, een onzuivere huid en pigmentvlekken. Deze peeling is ook zeer geschikt voor de donkere huid.

Te verwachten resultaat

De huid krijgt na een peelingkuur een andere structuur. De huid wordt egaler, strakker en ziet er gladder uit.

Aantal benodigde behandelingen

Gemiddeld zijn er 6 peelings nodig voor een kuur om een optimaal resultaat te behalen. Omdat uw huid na elke peeling zal verbeteren, is het geheel aan u wanneer u tevreden bent met het resultaat. Uiteraard zullen wij u hierin adviseren en stellen we samen een behandelplan op maat op.

Voorzorg

Allereerst wordt de huid gereinigd en voorbereid op de peeling. Tijdens de peeling zal u, afhankelijk van het level van de peeling, de huid wat voelen prikkelen en deze kan rood worden. Na de peeling krijgt de huid een nabehandeling om te kalmeren en te verzachten.

Tijdens de behandeling

Bij de wat diepere peelings zult u een tinteling of prikkeling ervaren in de huid. De huid kan ook wat gaan opvlammen en warm worden. Wanneer de peeling wordt verwijderd zal dit meteen wegtrekken.

Nazorg

De huid krijgt een nabehandeling met een herstellende crème en SPF. In de dagen na de behandeling zal de huid gaan vervellen. Bij de milde peelings is dit minimaal, bij de wat sterkere peelings is de vervelling ook wat heviger en een normale reactie. Na een aantal dagen zal dit voorbij zijn. Belangrijk is dan ook dat u de huid goed beschermd met een SPF factor 30/50. De huid is namelijk kwetsbaar en dus heel gevoelig voor de zon.

Vrijblijvend intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave alsmede een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze huidspecialistes op een moment dat het u schikt, ook in de avond, op zaterdag en/of zondag.

Gratis intake gesprek

Een peeling kan bij een breed scala van huidproblemen worden ingezet. Vaak wordt een peeling in combinatie met lasertherapie toegepast voor een optimaal resultaat. Lees meer

 • Veilig & effectief
 • Ervaren huidtherapeuten
 • Hoogwaardige lasers
 • 7 dagen per week open
 • Altijd dezelfde behandelaar
Review
Miriam uit Amsterdam

Telkens goed en prettig geholpen door Whitney! Ben nu (zo goed als) helemaal af van mijn ‘snor en baard’ 😉

17-05-2022
Review
Karishma uit Amstelveen

I am a regular here for laser depilation. Care & professionalism of clinic staff strikes me every time. Happy with the results 😉

06-05-2022
Review
Eelco uit Amsterdam

De intake was super! Ben benieuwd naar het resultaat.

07-04-2022
Review
Cidyra uit Amsterdam

Voor de 5e x mijn ‘snor’ laten laseren! Is bijna weg! Ben zo tevreden!

Fijne, leuke, toegankelijke praktijk. Geholpen door Lotte 😉

30-03-2022
Review
Sanne uit Akersloot

Geweldig geholpen door Tatiana! Heel blij met het resultaat.

21-02-2022
Review
Maki uit Amsterdam

I’m very happy with the result / treatment. People are very nice and kind. I love the positive energy she carries! Thank you!

12-12-2021
Review
Martina uit Amsterdam

Very happy with the results and service. Always friendly & punctual. Thank you, ladies!

21-11-2021
Review
Sandro uit Monnikendam

Ik ben blij dat ik hier gekomen ben. Vanaf de eerste keer prettig ontvangen, op mijn gemak gesteld, goed behandeld. Ivanka heeft alle keren mij er goed door heen geholpen. Hartelijke dank!

07-11-2021
Review
Eline uit Utrecht

Geweldig resultaat en gezellige behandelingen dankzij de service van Ivanka. Heel blij mee!

26-09-2021