Striae of striemen zijn rode tot paarse lijnen van verschillende grootte. Striae worden ook wel zwangerschapsstriemen genoemd. Striae komen veel voor, met name bij zwangere vrouwen en mensen die snel groeien (pubers) of aankomen.

Hoe ontstaat Striae?

Striae zijn breukjes in de huid. De bovenste laag blijft intact maar de diepere laag die met name steunweefsel bevat, verslapt en scheurt. Striae ontstaan op momenten dat de huid wordt uitgerekt. In de zwangerschap wordt dit proces bevorderd doordat hormonen het steunweefsel verslappen. De kans dat u striemen krijgt, is groter wanneer mensen uit uw familie er ook last van hebben. Striae die het gevolg zijn van snel dikker worden, bevinden zich op de buik, de bovenarmen en de dijbenen. Bij jonge mensen kunnen tijdens de groeispurt striae op de onderrug ontstaan. Bij jongeren die een intensieve fitness-training volgen of vaak paardrijden, kunnen striemen ontstaan door toename van de spiermassa.

Striae die net zijn ontstaan, zijn rood tot paars. De lengte en de breedte van de strepen kan variëren. In de strepen is de huid licht gerimpeld. Wat oudere striemen zijn minder opvallend en hebben een parelmoerachtige kleur, maar de rimpeling blijft aanwezig. Striae zijn niet pijnlijk.

Behandeling

Bij Solution Clinic behandelen we striae met fractionele lasertherapie. De laserstralen van de gefractioneerde laser dringen diep door in de huid waardoor bindweefselcellen gestimuleerd worden collageen aan te maken. De aanmaak van nieuw collageen zorgt ervoor dat de huid er egaler uitziet en tevens soepeler aanvoelt. Daarnaast herstellen pigmentcellen zich waardoor huidverkleuringen in het litteken minder zichtbaar worden. Zie voor meer informatie over de behandeling het kopje striae verwijderen

  • Veilig & effectief
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Hoogwaardige lasers
  • 7 dagen per week open
  • Altijd dezelfde behandelaar
Striae

Behandelingen