Bij Solution Clinic hebben we ruime ervaring in het laser ontharen van transgenders. Wij hechten er veel waarde aan dat elke klant zich bij ons op zijn of haar gemak voelt, en we krijgen vaak positieve feedback van onze klanten hierover. Als transgender krijg je te maken met een verandering in het beharingspatroon. Daarnaast willen velen af van de ongewenste haargroei voor een gladde huid en het is dit noodzakelijk voor de geslacht veranderende operatie. Definitief ontharen is de enige effectieve en permanente manier om van de ongewenste haaigroei af te komen.

Veiligheid en effectiviteit staat bij ons centraal, wat betekent dat alle behandelingen worden uitgevoerd door onze gediplomeerde huidtherapeuten met het op dit moment meest geavanceerde en door de medische FDA goedgekeurde Light Sheer DUET Diode lasersysteem. Daarnaast zijn wij een erkende en geregistreerde partner van het VU medisch centrum te Amsterdam en sluit onze werkwijze perfect aan op de medische behandelingen.

De behandeling is vrijwel pijnloos en zeer effectief: haarzakjes en daarmee de haren worden permanent verwijderd en blijven dus weg.

Ontharen van transgender vrouwen
Bij een transgender vrouw is de hormonale behandeling vaak onvoldoende om de haargroei in het gelaat te verminderen. Daarvoor zijn vaak laser behandelingen nodig. Ook andere storende lichaamsbeharing kan verwijderd worden om bij te dragen aan de transitie. Een aantal populaire gebieden om te ontharen voor transgender vrouwen zijn het gezicht, de armen, benen en de buik. Alle lichaamszones met overbeharing kunnen met de laser worden behandeld. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek denkt een van onze huidtherapeuten graag met je mee en geeft passend advies.

Voor de geslacht veranderende operatie van man naar vrouw is het noodzakelijk dat een gedeelte van de schaamstreek wordt onthaard door middel van lasertherapie. Bij de vaginaplastiek-operatie maakt de plastisch chirurg van bestaande huid een vrouwelijk geslachtsdeel. Om te voorkomen dat er haren groeien aan de binnenkant van de nieuwgevormde vagina moeten de haren in bepaalde delen van het genitale gebied verwijderd zijn. Dit is niet meer mogelijk zodra deze huid inwendig zit.

Ontharen van transgender mannen
Voor de geslacht veranderende operatie van vrouw naar man, de falloplastie, is het noodzakelijk dat een stuk huid van de onderarm of van het bovenbeen definitief onthaard wordt. Van dit stuk huid wordt de penis gemaakt.

Welk resultaat kan verwacht worden?
Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. De resultaten van de verschillende sessies ontharingslasertherapie kunnen sterk wisselen van persoon tot persoon. Het aantal nodige sessies en het resultaat hangt af van de kleur van de haren, de groeicyclus van de haren, de dichtheid van de haren, en de plaats van de haargroei.

Vergoeding laserontharing
Wij werken op verwijzing van het genderteam van het VUmc. Met dit medisch centrum hebben we een contract omtrent de vergoeding voor het ontharen van het genitaal gebied.
De vergoeding voor het ontharen van het gezicht verloopt via de zorgverzekering. Deze vergoeding moet vooraf aangevraagd worden.

  • Veilig & effectief
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Hoogwaardige lasers
  • 7 dagen per week open
  • Altijd dezelfde behandelaar
Voor transgenders

Behandelingen