Vergoeding laserontharing

Om voor een vergoeding van de laserontharingsbehandelingen in aanmerking te komen, heeft u een aanvullende verzekering nodig. De zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering de ontharingsbehandelingen door middel van laser of elektrische epilatie in het gezicht. Voor meer informatie kunt u het beste terecht op de website van uw zorgverzekeraar. In veel gevallen kunt u online uw polis bekijken, waarin staat op welke vergoedingen u recht heeft met uw huidige polis.

Het kan zijn dat u voor een vergoeding een verwijzing nodig heeft van uw huisarts. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding uw polis biedt.

Geregistreerde kliniek

Onze kliniek en de huidtherapeuten die bij ons werken voldoen aan alle eisen die worden gesteld om in aanmerking te komen voor een eventuele vergoeding. De huidtherapeuten bij Solution Clinic zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici wat essentieel is om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Tevens hebben wij een samenwerkingscontract met het VU Medisch Centrum te Amsterdam. Meer over deze samenwerking kunt u lezen op onze website.

Budget

In veel gevallen wordt laserontharing alleen vergoed bij overmatige haargroei in het gezicht. Het budget dat wordt vergoed is per zorgverzekeraar en polis verschillend, maar valt meestal tussen de €100,- en €1500,-. Binnen dit budget vallen vaak ook de kosten voor andere huidtherapieën zoals oedeemtherapie of acnetherapie. Meer informatie over behandelingen voor het gezicht leest u op onze website.

Uiteraard kunt u tijdens het eerste intakegesprek al uw vragen stellen over de vergoeding van de laserontharing. Het intakegesprek is gratis en geheel vrijblijvend en kunt u online aanvragen via dit formulier.

Maak een afspraak