Wanneer acne flink ontstoken is geraakt kan het na genezing ontsierende littekens achterlaten. Acne littekens zijn vaak ernstiger wanneer het acne te laat of niet goed werd behandeld. De littekens kunnen zowel in het gezicht, op de rug als op de borst optreden.

Hoe ontstaan acne littekens?

Als de acne uitgedoofd is kan op de plekken van de voormalige ontstekingen nog een rode of paarse verkleuring van de huid te zien zijn. Dit is geen actieve acne-afwijking maar huid die zich aan het herstellen is.

Littekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar zij worden vooral bij de ernstige vormen gezien. Littekens zijn feitelijk door het lichaam aangemaakte bindweefselgebieden om schade aan de huid te herstellen. Dit bindweefsel heeft een andere structuur dan dat van de gewone huid, dit is zowel te zien als te voelen. Littekens kunnen in de loop van jaren wel iets verbeteren, maar verdwijnen nooit helemaal.

Er zijn verschillende types acnelittekens die kunnen voorkomen:

  • Icepick littekens zijn puntvormige en diepe littekens, de zogenaamde putjes in de huid. Deze zijn vaak 1 tot 2 mm diep.
  • Rolling littekens zijn grote ingezonken littekens die vaak wijder zijn dan 4 tot 5 mm, deze liggen oppervlakkig in de huid.
  • Boxcar littekens zijn ronde en ovale ingezonken littekens met een scherpe rand.

Behandeling

Gelukkig kunnen we bij Solution Clinic dit soort littekens prima behandelen met laser. Tijdens een 1e gratis en vrijblijvend consult vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast bekijkt ze uw specifieke situatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al uw vragen. Zie voor meer informatie over de behandeling: Littekentherapie. U kunt meer informatie onder het kopje vergoeding vinden over de vergoeding van acnelittekens door de zorgverzekeraar.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van acne littekens in het gezicht wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie kunt u het beste terecht op de website van uw zorgverzekeraar. In veel gevallen kunt u online uw polis bekijken, waarin staat op welke vergoedingen u recht heeft met uw huidige polis. Al onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

  • Veilig & effectief
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Hoogwaardige lasers
  • 7 dagen per week open
  • Altijd dezelfde behandelaar
Acne littekens

Behandelingen