08 mei

Ontharing bij mannen steeds populairder

In onze kliniek zien we dat ontharen bij mannen net zo populair is geworden als ontharen bij vrouwen. Of er nu sprake is van een lichamelijke of geestelijke reden om delen van het lichaam te laten ontharen is daarbij niet zo van belang. Belangrijk is dat het ontharen het resultaat geeft wat men voor ogen heeft.

6 redenen waarom (sport)mannen kiezen voor ontharing

U hoeft geen bodybuilder te zijn om uw haar te verwijderen. Het is voor iedere man een vrije keuze om te kiezen voor ontharing van bepaalde lichaamsdelen. Veelal is het ook een kwestie van meer effectiviteit. Veel sporters ontharen zichzelf bijvoorbeeld al veel langer. Er zijn voor sporters voldoende redenen te bedenken om bepaalde lichaamsdelen te ontharen:

  1. Zwemmen – minder haren op het lichaam geeft minder weerstand in het water. Waterdieren zoals dolfijnen zijn bijvoorbeeld haarloos.
  2. Worstelen – ontharen is een voordeel om de tegenstander minder grip te geven.
  3. Wielrennen – Bijna elke wielrenner onthaart zijn benen. Voor en na een wedstrijd wordt er vaak gemasseerd en een glad been is makkelijker om te masseren dan een behaard been. Ook wordt er vaak prefentief onthaard om infecties tegen te gaan bij valpartijen. Aan haren kleven namelijk makkelijk vuil en stof en de kans op ontstekingen is groter dan wanneer men haarvrij is.
  4. Fitness – Als man ga je naar de fitness met als doel om te werken aan je gezondheid, maar ook om met trots je mooie en sterke spieren te laten zien. In de fitnesszalen ziet men daarom over het algemeen een gladde torso in plaats van een behaarde torso, zodat de spieren beter zichtbaar zijn. Overigens worden gladde torso’s veelal bewonderd door vrouwen.
  5. Hygiënischer – minder haar is minder bacteriën, schimmels en geurtjes.
  6. Esthetische – Beharing op sommige delen van het lichaam kan minder aantrekkelijk zijn.

Tijdelijke of permanente ontharing

Er zijn genoeg redenen voor een man om te kiezen om een deel van zijn lichaam te ontharen. Er is daarbij te kiezen voor een tijdelijke of permanente ontharingsmethode. Dit is tevens afhankelijk van het gewenste resultaat. Belangrijk is dat ontharen op een prettige en doeltreffende manier gebeurt en dat het resultaat u meer comfort en gemak biedt.

 

 

Terug naar actueel