15 mei

Behandelingstijden laserontharen

Laser ontharen is de beste methode om je ongewenste haar permanent te verwijderen. Een heel belangrijk voordeel van laser ontharen is dat de haarwortels vernietigd worden, zonder dat de huid beschadigd raakt.

Een goede huidtherapeut kan zorgvuldig de instellingen van het apparaat instellen zodat de laserontharing comfortabel en veilig wordt uitgevoerd. 

Hoe lang duurt een laser behandeling?

Van slechts enkele minuten tot een paar uur, een laserbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied maar ook van het oppervlak dat behandeld wordt. Als er sprake is van aanzienlijke overbeharing, dan is er meer tijd nodig dan wanneer er sprake is van een gewone cosmetische haarverwijdering.

Afhankelijk van elke salon of kliniek en het type behandeling, zijn er verschillende behandelingstijden. Onderstaand een overzicht met verschillende behandelingen voor mannen en vrouwen.

Voor vrouwen

Bikinilijn       -30 tot 45 min.
Oksels            -30 min.
Bovenlip        -15 min.
Benen             -90 tot 150 min.
Buikstreep     -15 min.

Voor mannen

Rug                   -60 min.
Schouders       -60 min.
Nek                   -30 min.
Baard               -45 tot 60 min.
Borst                -60 min.
Buik                  -60 min.
Schaamstreek -45 min.

Combinatie van meerdere behandelingen

U kunt ook kiezen voor een combinatie van twee behandelingen. Heel belangrijk om te weten is dat als u voor een combinatie kiest, dat dit voor u voordelig kan zijn. Vaak scheelt het geld en tijd.

Mannen kunnen bijvoorbeeld voor rug en schouders kiezen. De individuele behandelingen duren 60 minuten per keer. Beide behandelingen samen duren slechts 90 minuten in plaats van 120 minuten. Dit komt onder andere door tijdswinst in de voorbereiding van het te behandelen gebied.

Terug naar actueel